Mylta eller rårörd hjortronsylt

Mylta är en rårörd hjortronsylt med socker. En riktig delikatess som passar till vaniljglass, parfait och desserter som ex. ostkaka.

Det speciella med hjortron är att de innehåller bensoesyra vilket gör att de konserverar sig själva.

4 dl mylta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram tinade hjortron (1 paket frysta) eller ca 300 gram färska hjortron
  • 125 gram strösocker, ca 1,5 dl
  • 2 msk hjortronlikör (valfritt)

Tillagning

  1. Tina hjortronen. Plocka bort små löv och fula bär om det finns.
  2. Blanda ihop hjortron med socker och ev. hjortronlikör.
  3. Låt stå ca 10 minuter så att sockret löser sig. Rör någon gång till.
  4. Myltan är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.9 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.