Varm vit choklad

Introduktion och förberedelse

Varm vit choklad toppad riven mörk choklad eller mjölkchoklad samt kokosflakes. Spetsa om du vill med kokoslikör eller valfri sprit.

En varm chokladdryck för dig som gillar en sötare dryck då vit choklad ger mycket sötma.

Serveringsförslag

Passar till advent, afterski, kalla dagar, mysiga kvällar, advent, lucia och sportlov. På utflykt kan du ta med chokladen i termos.

Varianter

  • Du kan utesluta kokoslikör för alkoholfri variant.
  • Som kokoslikör tog jag Malibu rom men den kan bytas mot kaffelikör, punsch, ägglikör, Galliano, apelsinlikör, Licor 43, Baileys, lagrad rom, konjak eller calvados.
  • Kokosflakes kan uteslutas.
  • Gott på är även en klick lättvispad grädde till servering.

1 glas varm vit choklad

  • Förberedelse: 8 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1,5 dl mjölk 3% eller latte & baristamjölk
  • 25 gram hackad vit choklad eller vitchokladpellets
  • 1 msk riven mörk choklad eller mjölkchoklad
  • 25 ml kokoslikör ex. Malibu eller annan sprit - se förslag ovan (valfritt)
  • 1 msk rostade kokosflakes (valfritt)

Tillagning

  1. Hacka eller riv vit choklad om du ej köpt vit chokladpellets. Riv mörk choklad eller mjölkchoklad.
  2. Värm vit choklad med grädde under omrörning tills chokladen smält till ca 70 grader. Den ska ej koka upp.
  3. Tillsätt kokoslikör eller annan sprit om du önskar det i.
  4. Häll upp i en glasmugg, tekopp, Irish coffee glas eller kopparmugg. Eller liknande som tål värme.
  5. Toppa med den rivna mörka chokladen eller mjölkchoklad samt kokosflakes.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 203 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-12-09