Varm vit choklad
Varm vit choklad toppad riven mörk choklad eller mjölkchoklad samt kokosflakes. Spetsa om du vill med kokoslikör eller valfri sprit.
En varm chokladdryck för dig som gillar en sötare dryck då vit choklad ger mycket sötma.
Tillagning
- Hacka eller riv vit choklad om du ej köpt vit chokladpellets. Riv mörk choklad eller mjölkchoklad.
- Värm vit choklad med grädde under omrörning tills chokladen smält till ca 70 grader. Den ska ej koka upp.
- Tillsätt kokoslikör eller annan sprit om du önskar det i.
- Häll upp i en glasmugg, tekopp, Irish coffee glas eller kopparmugg. Eller liknande som tål värme.
- Toppa med den rivna mörka chokladen eller mjölkchoklad samt kokosflakes.
Serveringsförslag
Passar till advent, afterski, kalla dagar, mysiga kvällar, advent, lucia och sportlov. På utflykt kan du ta med chokladen i termos.
Varianter
- Du kan utesluta kokoslikör för alkoholfri variant.
- Som kokoslikör tog jag Malibu rom men den kan bytas mot kaffelikör, punsch, ägglikör, Galliano, apelsinlikör, Licor 43, Baileys, lagrad rom, konjak eller calvados.
- Kokosflakes kan uteslutas.
- Gott på är även en klick lättvispad grädde till servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 203 kcal