S'mores

Min variant på S'mores som är grillade marshmallows med choklad mellan två kex.

Gillar du att grilla marshmallows är S'mores något att prova.

S'mores är populärt i USA och passar att göra vid lägereld efter maten eller grillmys vid brasan.

4 portioner S'mores, 3 vardera

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 12 stora marshmallows
  • 24 kex som grahamskex, Digestive, Mariekex, havrekex, smörgåsrån, Brago eller runda pepparkakor
  • 24 bitar choklad; valfri choklad som förslagsvis mjölkchoklad, Geisha eller Noblesse; eller chokladkex

Tillagning

  1. Fixa en fin glöd från lägereld eller utegrill med kol.
  2. Trä marshmallows på grillpinnar och grilla försiktigt ljust bruna och genomvarma. Akta så de ej bränns eller börjar brinna.
  3. Låt svalna något.
  4. Kläm fast mellan två kex. Du kan lägga dit en bit choklad innan om du vill.
  5. S'mores kan också grillas hela genom att man lägger en marshmallow och chokladbit mellan två kex och värmer på galler över glöden.
Marshmallow grillas så den får färg över glöden
Marshmallow grillas så den får färg över glöden

Varianter

  • Det finns flera varianter på S'mores. Jag har letat efter grahamskex som de verkar använda i USA men hittar inga. Så jag tog fullkornskex från McVities - Digestive med choklad hette de - det blev supergott.
  • Som choklad kan du ta valfri choklad som mjölkchoklad, Geisha eller Noblesse. Vidare kan du ta kex med choklad på som jag gjorde.

Min variant på S'mores med chokladkex och grillade stora marshmallows.
Min variant på S'mores med chokladkex och grillade stora marshmallows.

E-mail
Medel: 3.3 (15 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 103 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-16