Sylt

Recept på olika sorters sylt. Hur du lagar och kokar sylt som hallonsylt, plommonsylt, jordgubbssylt osv.

Blanda gärna bär eller frukt med socker och citronsaft kvällen innan och ställ i kylen övertäckt i en bunke.

Använd gärna en digital termometer när du kokar sylten och koka till 106-107 grader. Sylten ska börja bli genomskinlig och gelé ska börja samla sig på ytan. Skumma med en slev. Det tar några minuter.

Häll upp den heta sylten på rena burkar och lock som du gärna får sterilisera för en hållbar sylt. Sätt på lock och ställ att svalna upp och ner. Förvaras mörkt och svalt. Öppnad burk förvaras i kylen.

Läs mer här om att koka sylt.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan.

Pages