Sylt

Recept på olika sorters sylt. Hur du lagar och kokar sylt som hallonsylt, plommonsylt, jordgubbssylt osv.

Blanda gärna bär eller frukt med socker och citronsaft kvällen innan och ställ i kylen övertäckt i en bunke.

Koka sylten några minuter tills den börjar bli genomskinlig och gelé ska börja samla sig på ytan. Skumma med en slev. 

Häll upp den heta sylten på rena burkar och lock som du gärna får sterilisera för en hållbar sylt. Sätt på lock och ställ att svalna upp och ner. Förvaras mörkt och svalt. Öppnad burk förvaras i kylen.

Läs mer här om att koka sylt.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.

Pages