Glass

Recept på rätter med glass. Här hittar du både recept på hemgjord glass i olika varianter samt recept som innehåller glass som ex. milkshakes eller Banana Split. Vidare har jag tagit med några efterrätter där glass passar speciellt bra att servera som tillbehör ex. pajer och kladdkakor. Här finns lite mer tips hur du lyckas med glass. 

Jag kan rekommendera att köpa en glassmaskin om du gör glass ofta. En glassmaskin med kompressor som rör glassen finns att köpa för runt 2-3000 kr. 

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter

Pages