Affogato glass med espresso

Affogato är glass med espresso som passar som glass eller en annorlunda mindre dessert. Kaffe och dessert i ett. Snabbt och gott att laga.

Affogato betyder dränkt på Italienska - så kaffedränkt glass helt enkelt.

1 portioner Affogato glass med espresso

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso
  • 1 kula gräddglass, förslagsvis vaniljglass, ägglikör, chokladglass, romrussin eller efter smak

Tillagning

  1. Gör espresson i en cappucinokopp, litet glas eller liten dessertskål.
  2. Lägg i två små kulor glass och servera affogaton genast som en liten glass eller dessert.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-17

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt kulinarisk kock och måltidskreatör från Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer