Affogato glass med espresso

Introduktion och förberedelse för tillagning

Affogato är glass med espresso som passar som glass eller en annorlunda mindre dessert. Kaffe och dessert i ett. Snabbt och gott att laga.

Affogato betyder dränkt på Italienska - så kaffedränkt glass helt enkelt.

1 portioner Affogato glass med espresso

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso
  • 1 kula gräddglass, förslagsvis vaniljglass, ägglikör, chokladglass, romrussin eller efter smak

Tillagning

  1. Gör espresson i en cappucinokopp, litet glas eller liten dessertskål.
  2. Lägg i två små kulor glass och servera affogaton genast som en liten glass eller dessert.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-17

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.