Affogato glass med espresso

Affogato är glass med espresso som passar som glass eller en annorlunda mindre dessert.

Kaffe och dessert i ett. Snabbt och gott att laga.

Affogato betyder dränkt på Italienska - så kaffedränkt glass helt enkelt.

1 portioner Affogato glass med espresso

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso
  • 1 kula gräddglass, förslagsvis vaniljglass, ägglikör, chokladglass, romrussin eller efter smak

Tillagning

  1. Gör espresson i en cappucinokopp, litet glas eller liten dessertskål.
  2. Lägg i två små kulor glass och servera affogaton genast som en liten glass eller dessert.

Tips

Överkurs är att göra hemgjord vaniljglass.

E-mail
Medel: 4 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-08-19

Plocka nässlor

Plocka nässlor och laga soppa, paj, pasta eller förväll och spara till annat tillfälle.

Läs mer

Recept

Tänk allt gott man kan laga med ägg

Läs på om ägg inför påska. Här hittar du allt om ägg i matlagning, recept och tips. Ägg har unika egenskaper och utan dem hade vi inte haft många rätter som maränger, såser och bakverk.

Läs mer