Parfait med valnötter, Daim, choklad och mandelmassa

Introduktion och förberedelse

En jättegod parfait med valnötter, Daim, choklad och mandelmassa.

God till efterrätt och dessert. En slags fryst gräddglass.

4 portioner gräddglass eller parfait

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 tim
  • Klart på: 5 tim 20 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 25 gram socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 40 gram valnötter
  • 50 gram mörk choklad
  • 40 gram Daim
  • 50 gram mandelmassa

Tillagning

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Hacka nötter, choklad och Dajm grovt.
  3. Riv mandelmassan grovt.
  4. Vispa grädden styv och vänd ner den i äggblandningen.
  5. Vänd till sist ner nötter, choklad, Dajm och mandelmassa.
  6. Häll i form eller portionsformar på 2 dl vardera.
  7. Frys i 4 timmar.
  8. Låt gärna tina i kylen någon timme innan servering.
  9. Ta upp parfaiten ur formen och skär bitar och servera. Eller stjälp ur glassen ur småformarna.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept