Parfait med valnötter, Daim, choklad och mandelmassa

En jättegod parfait med valnötter, Daim, choklad och mandelmassa.

God till efterrätt och dessert. En slags fryst gräddglass.

4 portioner gräddglass eller parfait

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 tim
  • Klart på: 5 tim 20 min

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 25 gram socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 40 gram valnötter
  • 50 gram mörk choklad
  • 40 gram Daim
  • 50 gram mandelmassa

Tillagning

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Hacka nötter, choklad och Dajm grovt.
  3. Riv mandelmassan grovt.
  4. Vispa grädden styv och vänd ner den i äggblandningen.
  5. Vänd till sist ner nötter, choklad, Dajm och mandelmassa.
  6. Häll i form eller portionsformar på 2 dl vardera.
  7. Frys i 4 timmar.
  8. Låt gärna tina i kylen någon timme innan servering.
  9. Ta upp parfaiten ur formen och skär bitar och servera. Eller stjälp ur glassen ur småformarna.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.