Björnbärsisglass

Introduktion och förberedelse

Björnbärsisglass med färska eller frysta björnbär. Du kan frysa glasspinnarna i valfria glasspinne-formar som på bilden eller pop-up glass liknande Calippo-strutar.

En riktigt god fruktig isglass som får mycket god smak av björnbär. Passar till barnkalas, fest, vardag, helg eller en varm sommardag.

Blir också gott med puré från annan frukt som mango eller andra bär som blåbär, hallon, jordgubbar, hjortron eller körsbär.

Går bra att göra med färska björnbär eller frysta. Kärnorna i björnbären silas bort när du gör purén.

Du behöver:

  • Du behöver en halv sats sockerlag med glykos som du får förbereda innan och ha rumstempererad till att blanda isglassen med.
  • 6 glass-pinneformar på 0,75 dl styck eller andra isglassformar. Det blir 4,5 dl isglass-smet.

6 björnbärsisglassar, ca 4,5 dl isglass

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 4 tim
  • Klart på: 4 tim 20 min

Ingredienser

  • 3 dl björnbärspuré av ca 600 gram frysta eller färska björnbär
  • 1,5 dl sockerlag med glykos
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Gör en sockerlag med glykos - se receptlänk ovan.
  2. Koka upp frysta eller färska björnbär någon minut och mixa med en stavmixer till en puré. Sila den genom en chinoise eller finmaskig sil. Använd en slev att arbeta och mosa genom björnbären så du får ut så mycket puré som möjligt och inte får med några kärnor.
  3. Mät upp och blanda sockerlag, björbärspuré och citronsaft i en kanna.
  4. Fördela isglass-smeten i isglassformar - jag tog 0,75 dl i varje isglass-form och använde en med 6 glass-formar. Förslut med lock eller enligt konstruktion och akta så de inte tappar locket eller tippar och spiller ut i frysen.
  5. Frys in isglassen så den stelnar till i minst 4 timmar eller över natten.
  6. Ta gärna fram isglassen några minuter - ca 3 minuter - innan servering så den får tina och mjukna lite. Lossar de inte ur formarna kan du spola dem lite med varmt vatten.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 43 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-22