Fylld paprika med kyckling

Kycklingfyllda paprikor bakade i ugnen. Här med svarta bönor, vitlök, tacokrydda och majs. Gott med vitlökssås och grönsallad.

Istället för vitlökssås kan man ha tomatsås och guacamole till.

4 portioner fylld paprika med kyckling

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 gram kycklingfärs eller finstrimlad kycklingfilé
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 påse tacokrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 dl kokta svarta bönor eller färdigkokta från burk
  • 1 burk majs
  • 1 dl grädde
  • 4 röda, gula eller gröna paprikor
  • 1 dl riven mozzarella eller gratängost
  • Tillbehör: 4 port kokt råris
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kycklingfyllning: Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs den i olivolja i stekpanna och lägg över i en gryta.
  3. Bryn kycklingfärsen eller finstrimlad kycklingfilé i lite olivolja och lägg sedan med löken.
  4. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, tacokrydda, salt, socker, kinesisk soja samt bönor och majs. Låt koka i 5 minuter.
  5. Tillsätt grädde samt koka upp. Smaka av fyllningen med salt och svartpeppar.
  6. Skölj och skär är av toppen på paprikorna. Ta ur kärnorna. Smörj in paprikorna i lite oliv- eller matolja.
  7. Fördela fyllningen i paprikorna och ställ dem på en ugnsplåt eller i en ugnsform. Lägg paprika-locken bredvid.
  8. Baka paprikorna mjuka i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
  9. När det är 10 minuter kvar strör du över lite riven ost på toppen.
  10. Börja koka råris (40 minuter) eller förbered annat valfritt tillbehör.
  11. Vitlökssås: blanda matyoghurten med pressad vitlök. Späd ev. med några msk vatten till lagom tjocklek.
  12. Servera de fyllda paprikorna med vitlökssåsen, råris, vitlökssås samt grönsallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-15

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer