Fylld paprika med kyckling
Kycklingfyllda paprikor bakade i ugnen. Här med svarta bönor, vitlök, tacokrydda och majs. Gott med vitlökssås och grönsallad.
Istället för vitlökssås kan man ha tomatsås och guacamole till.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kycklingfyllning: Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs den i olivolja i stekpanna och lägg över i en gryta.
- Bryn kycklingfärsen eller finstrimlad kycklingfilé i lite olivolja och lägg sedan med löken.
- Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, tacokrydda, salt, socker, kinesisk soja samt bönor och majs. Låt koka i 5 minuter.
- Tillsätt grädde samt koka upp. Smaka av fyllningen med salt och svartpeppar.
- Skölj och skär är av toppen på paprikorna. Ta ur kärnorna. Smörj in paprikorna i lite oliv- eller matolja.
- Fördela fyllningen i paprikorna och ställ dem på en ugnsplåt eller i en ugnsform. Lägg paprika-locken bredvid.
- Baka paprikorna mjuka i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
- När det är 10 minuter kvar strör du över lite riven ost på toppen.
- Börja koka råris (40 minuter) eller förbered annat valfritt tillbehör.
- Vitlökssås: blanda matyoghurten med pressad vitlök. Späd ev. med några msk vatten till lagom tjocklek.
- Servera de fyllda paprikorna med vitlökssåsen, råris, vitlökssås samt grönsallad.