Vegetarisk fylld paprika

Introduktion och förberedelse

Vegetarisk fylld paprika med sojafärs eller quornfärs, svarta bönor, majs, tomat, lök, vitlök, chili, oregano samt hasselnötter.

Gott med tomatsås, fetaost och kokt ris som råris - här blandat till en pilaff med svarta bönor.

Istället för sojafärs kan du ta 300 gram quornfärs.

4 portioner vegetarisk fylld paprika

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 125 gram torkat sojaprotein eller sojafärs
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk oregano
  • 2 dl kokta svarta bönor eller färdigkokta från burk
  • 1 burk majs
  • 1 dl sojagrädde
  • 1 dl hasselnötter, grovt krossade
  • 4 röda, gula eller gröna paprikor
  • 1 dl riven gratängost eller mozzarella
  • Tillbehör: 3 dl råris
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl majs
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl tomatsås
  • 1 dl smulad fetaost
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fyllning: Koka under tiden upp 1,5 liter vatten.
  3. Häll över sojaproteinet i en skål och låt stå i 4 minuter. Häll av sojafärsen. Quornfärs använder du som den är.
  4. Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs den i olivolja i en gryta.
  5. Fräs sojafärs eller quornfärs med löken några minuter.
  6. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, paprika, kanel, salt, peppar, socker, kinesisk soja, chili, oregano samt bönor och majs. Låt koka i 5 minuter.
  7. Tillsätt sojagrädde och grovt krossade nötter samt koka upp. Smaka av fyllningen och krydda eventuellt mer.
  8. Skölj och skär är av toppen på paprikorna. Ta ur kärnorna. Smörj in paprikorna i lite oliv- eller matolja.
  9. Fördela fyllningen i paprikorna och ställ dem på en ugnsplåt eller i en ugnsform. Lägg paprika-locken bredvid.
  10. Baka paprikorna mjuka i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
  11. När det är 10 minuter kvar strör du över lite riven ost på toppen.
  12. Börja koka råris när du satt in paprikorna i ugnen.
  13. Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs i en panna i olja.
  14. Blanda i det kokta riset, bönor samt majs och smaka av med salt och peppar.
  15. Servera de fyllda paprikorna med valfritt tillbehör som ex. riset, tomatsås, smulad fetaost samt grönsallad med senapsdressing.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept