Vegetarisk fylld paprika

Vegetarisk fylld paprika med sojafärs eller quornfärs, svarta bönor, majs, tomat, lök, vitlök, chili, oregano samt hasselnötter. Gott med tomatsås, fetaost och kokt råris - här blandat till en pilaff med svarta bönor.
Istället för sojafärs kan du ta 300 gram quornfärs.

4 portioner vegetarisk fylld paprika

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 125 gram torkat sojaprotein eller sojafärs
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk oregano
  • 2 dl kokta svarta bönor eller färdigkokta från burk
  • 1 burk majs
  • 1 dl sojagrädde
  • 1 dl hasselnötter, grovt krossade
  • 4 röda, gula eller gröna paprikor
  • 1 dl riven gratängost eller mozzarella
  • Tillbehör: 3 dl råris
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl majs
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl tomatsås
  • 1 dl smulad fetaost
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fyllning: Koka under tiden upp 1,5 liter vatten.
  3. Häll över sojaproteinet i en skål och låt stå i 4 minuter. Häll av sojafärsen. Quornfärs använder du som den är.
  4. Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs den i olivolja i en gryta.
  5. Fräs sojafärs eller quornfärs med löken några minuter.
  6. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, paprika, kanel, salt, peppar, socker, kinesisk soja, chili, oregano samt bönor och majs. Låt koka i 5 minuter.
  7. Tillsätt sojagrädde och grovt krossade nötter samt koka upp. Smaka av fyllningen och krydda eventuellt mer.
  8. Skölj och skär är av toppen på paprikorna. Ta ur kärnorna. Smörj in paprikorna i lite oliv- eller matolja.
  9. Fördela fyllningen i paprikorna och ställ dem på en ugnsplåt eller i en ugnsform. Lägg paprika-locken bredvid.
  10. Baka paprikorna mjuka i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
  11. När det är 10 minuter kvar strör du över lite riven ost på toppen.
  12. Börja koka råris när du satt in paprikorna i ugnen.
  13. Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs i en panna i olja.
  14. Blanda i det kokta riset, bönor samt majs och smaka av med salt och peppar.
  15. Servera de fyllda paprikorna med valfritt tillbehör som ex. riset, tomatsås, smulad fetaost samt grönsallad med senapsdressing.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer