Fylld paprika med tacofärs
Introduktion och förberedelse
Färsfylld paprika med smak av tacokrydda samt sås av tomat, toppad med fetaost serverad med råris samt grönsallad.
Till grönsalladen hade jag fransk senapsdressing.
Varianter
- Istället för tomatsås kan du servera paprikorna med tomatsalsa.
- Guacamole är också gott till.
- Råris kan bytas mot vanligt kokt ris, kokt matvete, bulgursallad, quinoasallad eller blomkålsris.
- Kan även garneras med färsk koriander om du gillar det.
- Vill du ha hetare köttfärsfyllning så hacka någon msk jalapenos eller tillsätt mer av valfri chili i fyllningen.

Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Färsfyllning: Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs den i olivolja i stekpanna och lägg över i en gryta.
- Bryn köttfärsen i lite olivolja, hacka sönder den och lägg sedan med löken.
- Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, tacokrydda, salt, socker, kinesisk soja samt bönor och majs. Låt koka i 5 minuter.
- Tillsätt grädde samt koka upp. Smaka av fyllningen med salt och svartpeppar.
- Skölj och skär är av toppen på paprikorna. Ta ur kärnorna. Smörj in paprikorna i lite oliv- eller matolja.
- Fördela fyllningen i paprikorna och ställ dem på en ugnsplåt eller i en ugnsform. Lägg paprika-locken bredvid.
- Baka paprikorna mjuka i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
- När det är 10 minuter kvar strör du över lite smulad fetaost på toppen.
- Börja koka råris (40 minuter) eller förbered annat valfritt tillbehör.
- Laga egen tomatsås eller värm färdig. Laga egen guacamole eller använd färdig.
- Servera de fyllda paprikorna med tomatsås, råris, tacochips, guacamole samt grönsallad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 345 kcal