Fylld paprika med tacofärs

Introduktion och förberedelse för tillagning

Färsfylld paprika med smak av tacokrydda samt sås av tomat, fetaost, råris samt grönsallad.

Istället för tomatsås kan du servera paprikorna med tomatsalsa.

Vill du ha hetare köttfärsfyllning så hacka någon msk jalapenos eller tillsätta valfri chili.

4 portioner fylld paprika med tacofärs

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 gram köttfärs som oxfärs, blandfärs eller fläskfärs
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 påse tacokrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 dl kokta svarta bönor eller färdigkokta från burk
  • 1 burk majs
  • 1 dl grädde
  • 4 röda, gula eller gröna paprikor
  • 1 dl smulad fetaost
  • Tillbehör: 4 port kokt råris
  • 1 påse tacochips
  • 4 dl guacamole
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Färsfyllning: Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs den i olivolja i stekpanna och lägg över i en gryta.
  3. Bryn köttfärsen i lite olivolja, hacka sönder den och lägg sedan med löken.
  4. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, tacokrydda, salt, socker, kinesisk soja samt bönor och majs. Låt koka i 5 minuter.
  5. Tillsätt grädde samt koka upp. Smaka av fyllningen med salt och svartpeppar.
  6. Skölj och skär är av toppen på paprikorna. Ta ur kärnorna. Smörj in paprikorna i lite oliv- eller matolja.
  7. Fördela fyllningen i paprikorna och ställ dem på en ugnsplåt eller i en ugnsform. Lägg paprika-locken bredvid.
  8. Baka paprikorna mjuka i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
  9. När det är 10 minuter kvar strör du över lite smulad fetaost på toppen.
  10. Börja koka råris (40 minuter) eller förbered annat valfritt tillbehör.
  11. Laga egen tomatsås eller värm färdig. Laga egen guacamole eller använd färdig.
  12. Servera de fyllda paprikorna med tomatsås, råris, tacochips, guacamole samt grönsallad.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.