Fylld paprika med tacofärs

Färsfylld paprika med smak av tacokrydda samt sås av tomat, fetaost, råris samt grönsallad.
Istället för tomatsås kan du servera paprikorna med tomatsalsa.
Vill du ha hetare köttfärsfyllning så hacka någon msk jalapenos eller tillsätta valfri chili.

4 portioner fylld paprika med tacofärs

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 gram köttfärs som oxfärs, blandfärs eller fläskfärs
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 påse tacokrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 dl kokta svarta bönor eller färdigkokta från burk
  • 1 burk majs
  • 1 dl grädde
  • 4 röda, gula eller gröna paprikor
  • 1 dl smulad fetaost
  • Tillbehör: 4 port kokt råris
  • 1 påse tacochips
  • 4 dl guacamole
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Färsfyllning: Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs den i olivolja i stekpanna och lägg över i en gryta.
  3. Bryn köttfärsen i lite olivolja, hacka sönder den och lägg sedan med löken.
  4. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, tacokrydda, salt, socker, kinesisk soja samt bönor och majs. Låt koka i 5 minuter.
  5. Tillsätt grädde samt koka upp. Smaka av fyllningen med salt och svartpeppar.
  6. Skölj och skär är av toppen på paprikorna. Ta ur kärnorna. Smörj in paprikorna i lite oliv- eller matolja.
  7. Fördela fyllningen i paprikorna och ställ dem på en ugnsplåt eller i en ugnsform. Lägg paprika-locken bredvid.
  8. Baka paprikorna mjuka i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
  9. När det är 10 minuter kvar strör du över lite smulad fetaost på toppen.
  10. Börja koka råris (40 minuter) eller förbered annat valfritt tillbehör.
  11. Laga egen tomatsås eller värm färdig. Laga egen guacamole eller använd färdig.
  12. Servera de fyllda paprikorna med tomatsås, råris, tacochips, guacamole samt grönsallad.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer