Fylld paprika med tacofärs
Färsfylld paprika med smak av tacokrydda samt sås av tomat, toppad med fetaost serverad med råris samt grönsallad.
Till grönsalladen hade jag fransk senapsdressing.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Färsfyllning: Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs den i olivolja i stekpanna och lägg över i en gryta.
- Bryn köttfärsen i lite olivolja, hacka sönder den och lägg sedan med löken.
- Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, tacokrydda, salt, socker, kinesisk soja samt bönor och majs. Låt koka i 5 minuter.
- Tillsätt grädde samt koka upp. Smaka av fyllningen med salt och svartpeppar.
- Skölj och skär är av toppen på paprikorna. Ta ur kärnorna. Smörj in paprikorna i lite oliv- eller matolja.
- Fördela fyllningen i paprikorna och ställ dem på en ugnsplåt eller i en ugnsform. Lägg paprika-locken bredvid.
- Baka paprikorna mjuka i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
- När det är 10 minuter kvar strör du över lite smulad fetaost på toppen.
- Börja koka råris (40 minuter) eller förbered annat valfritt tillbehör.
- Laga egen tomatsås eller värm färdig. Laga egen guacamole eller använd färdig.
- Servera de fyllda paprikorna med tomatsås, råris, tacochips, guacamole samt grönsallad.
Varianter
- Istället för tomatsås kan du servera paprikorna med tomatsalsa.
- Guacamole är också gott till.
- Råris kan bytas mot vanligt kokt ris, kokt matvete, bulgursallad, quinoasallad eller blomkålsris.
- Kan även garneras med färsk koriander om du gillar det.
- Vill du ha hetare köttfärsfyllning så hacka någon msk jalapenos eller tillsätt mer av valfri chili i fyllningen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 345 kcal