Fylld paprika med tacofärs

Färsfylld paprika med smak av tacokrydda samt sås av tomat, fetaost, råris samt grönsallad.
Istället för tomatsås kan du servera paprikorna med tomatsalsa.
Vill du ha hetare köttfärsfyllning så hacka någon msk jalapenos eller tillsätta valfri chili.

4 portioner fylld paprika med tacofärs

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 gram köttfärs som oxfärs, blandfärs eller fläskfärs
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 påse tacokrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 dl kokta svarta bönor eller färdigkokta från burk
  • 1 burk majs
  • 1 dl grädde
  • 4 röda, gula eller gröna paprikor
  • 1 dl smulad fetaost
  • Tillbehör: 4 port kokt råris
  • 1 påse tacochips
  • 4 dl guacamole
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Färsfyllning: Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs den i olivolja i stekpanna och lägg över i en gryta.
  3. Bryn köttfärsen i lite olivolja, hacka sönder den och lägg sedan med löken.
  4. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, tacokrydda, salt, socker, kinesisk soja samt bönor och majs. Låt koka i 5 minuter.
  5. Tillsätt grädde samt koka upp. Smaka av fyllningen med salt och svartpeppar.
  6. Skölj och skär är av toppen på paprikorna. Ta ur kärnorna. Smörj in paprikorna i lite oliv- eller matolja.
  7. Fördela fyllningen i paprikorna och ställ dem på en ugnsplåt eller i en ugnsform. Lägg paprika-locken bredvid.
  8. Baka paprikorna mjuka i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
  9. När det är 10 minuter kvar strör du över lite smulad fetaost på toppen.
  10. Börja koka råris (40 minuter) eller förbered annat valfritt tillbehör.
  11. Laga egen tomatsås eller värm färdig. Laga egen guacamole eller använd färdig.
  12. Servera de fyllda paprikorna med tomatsås, råris, tacochips, guacamole samt grönsallad.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat