Fylld paprika med tacofärs

Färsfylld paprika med smak av tacokrydda samt sås av tomat, fetaost, råris samt grönsallad.

Istället för tomatsås kan du servera paprikorna med tomatsalsa.

Vill du ha hetare köttfärsfyllning så hacka någon msk jalapenos eller tillsätta valfri chili.

4 portioner fylld paprika med tacofärs

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 gram köttfärs som oxfärs, blandfärs eller fläskfärs
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 påse tacokrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 dl kokta svarta bönor eller färdigkokta från burk
  • 1 burk majs
  • 1 dl grädde
  • 4 röda, gula eller gröna paprikor
  • 1 dl smulad fetaost
  • Tillbehör: 4 port kokt råris
  • 1 påse tacochips
  • 4 dl guacamole
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Färsfyllning: Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs den i olivolja i stekpanna och lägg över i en gryta.
  3. Bryn köttfärsen i lite olivolja, hacka sönder den och lägg sedan med löken.
  4. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, tacokrydda, salt, socker, kinesisk soja samt bönor och majs. Låt koka i 5 minuter.
  5. Tillsätt grädde samt koka upp. Smaka av fyllningen med salt och svartpeppar.
  6. Skölj och skär är av toppen på paprikorna. Ta ur kärnorna. Smörj in paprikorna i lite oliv- eller matolja.
  7. Fördela fyllningen i paprikorna och ställ dem på en ugnsplåt eller i en ugnsform. Lägg paprika-locken bredvid.
  8. Baka paprikorna mjuka i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
  9. När det är 10 minuter kvar strör du över lite smulad fetaost på toppen.
  10. Börja koka råris (40 minuter) eller förbered annat valfritt tillbehör.
  11. Laga egen tomatsås eller värm färdig. Laga egen guacamole eller använd färdig.
  12. Servera de fyllda paprikorna med tomatsås, råris, tacochips, guacamole samt grönsallad.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Mosa dina äpplen

Jo det finns ännu äpplen kvar. Ta tillvara på dem och gör äppelmos. Nyttigt och gott att äta året om till gröt, flingor och som tillbehör. 

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål?

Läs mer