Kycklingfärsbiffar

Kycklingfärsbiffar eller kycklingbiffar. Gott grundrecept på biffar med kycklingfärs med olika smaksättningar.

Du kan köpa färdigmald kycklingfärs eller mala kycklingkött som lårbensfiléer till färs i en köttkvarn eller matberedare.

Biffarna kan du smaksätta enligt receptet nedan eller som du tycker blir gott.

Förslag tillbehör:

Kycklingbiffar kan serveras med valfria tillbehör - några förslag:

Fler smaksättningar:

  • Indiska kycklingbiffar: 2 tsk curry eller garam masala; 1 tsk gurkmeja; 1 hackad färsk röd pepparfrukt.
  • Kebabstyle kycklingbiffar: 1 tsk spiskummin; 2 tsk paprikapulver; 1 tsk chilipulver eller annan chili.

4 portioner kycklingfärsbiffar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk maizena eller 1 kokt potatis
  • 2 msk olivolja, smör eller margarin att steka i

Tillagning

  1. Börja förbereda önskade tillbehör som ex. potatis.
  2. Skala och hacka lök fint. Hacka bladpersilja.
  3. Blanda lök, bladpersilja, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke.
  4. Tillsätt ägg samt maizena eller mosad kokt potatis och blanda till en jämn färs med en slev.
  5. Stek en liten provbiff och smaka av färsen med salt och peppar.
  6. Smörj händerna med lite olja och forma fyra stora biffar eller åtta mindre och lägg upp på en oljad bricka.
  7. Värm en stekpanna och bryn biffarna i olivolja, smör eller margarin 3-4 minuter på varje sida.
  8. Sänk värmen (sätt gärna på lock eller lite folie) samt stek ca 8 min till så att kycklingfärsbiffarna blir genomstekta.
  9. Kycklingbiffarna är klara att servera med valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 4.1 (67 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer