Grönsallad med avokado och bönor

Introduktion och förberedelse för tillagning

Grönsallad med avokado, bönor och cocktailtomater i olivolja samt vinäger är gott som sallad till det mesta. Istället för cocktailtomater kan du ta vanliga tomater och tärna dem i 1 cm tärningar.

Blötlägg gärna bönor dagen innan över natten och koka dem enligt paketet. Gärna ett helt paket. Använd en del i salladen och spara resten ex. i frysen. Du kan också använda färdigkokta bönor från butik.

Välj kravmärkta produkter - speciellt tomater - som ofta är godare. Välj kallpressad smakrik olivolja och vällagrad vinäger.

4 portioner grönsallad med avokado

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 150 gram blandad grönsallad eller blanda ex. babyspenat och ruccola
  • 2 avokados
  • 150 gram cocktailtomater, ca 10 st
  • 2 kokta svarta bönor eller valfri sort, koka helst själv eller köp färdigkokta
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk fin vinäger, vit- röd- eller balsamvinäger
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj salladen och lägg på ett fat eller i en salladskål.
  2. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon i bitar och lägg med salladen.
  3. Skölj och halvera cocktailtomater
  4. Skölj bönorna i ett durkslag om du använder färdigkokta från butik.
  5. Blanda allt på salladsfat eller i salladskål med olivolja, vinäger, salt och peppar samt servera.
E-mail
Medel: 4.8 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 120 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.