Grönsallad med avokado och bönor

Grönsallad med avokado, bönor och cocktailtomater i olivolja samt vinäger är gott som sallad till det mesta. Istället för cocktailtomater kan du ta vanliga tomater och tärna dem i 1 cm tärningar.

Blötlägg gärna bönor dagen innan över natten och koka dem enligt paketet. Gärna ett helt paket. Använd en del i salladen och spara resten ex. i frysen. Du kan också använda färdigkokta bönor från butik.

Välj kravmärkta produkter - speciellt tomater - som ofta är godare. Välj kallpressad smakrik olivolja och vällagrad vinäger.

4 portioner grönsallad med avokado

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 150 gram blandad grönsallad eller blanda ex. babyspenat och ruccola
  • 2 avokados
  • 150 gram cocktailtomater, ca 10 st
  • 2 kokta svarta bönor eller valfri sort, koka helst själv eller köp färdigkokta
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk fin vinäger, vit- röd- eller balsamvinäger
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj salladen och lägg på ett fat eller i en salladskål.
  2. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon i bitar och lägg med salladen.
  3. Skölj och halvera cocktailtomater
  4. Skölj bönorna i ett durkslag om du använder färdigkokta från butik.
  5. Blanda allt på salladsfat eller i salladskål med olivolja, vinäger, salt och peppar samt servera.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-26

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept