Bulgursallad

Introduktion och förberedelse

En kall sallad med kokt bulgur, avokado, tomat, spenat och rödlök.

Bulgursallad är gott, nyttigt, snabbt och lätt att laga.

Serveringsförslag

Kan förberedas

Kokt bulgur till salladen kan kokas innan och förvaras i kylen någon dag eller frysas in.

En smidig rätt att dubblera och laga till många ex. till en buffé, fest, bjudning, middag eller picknick.

4 portioner bulgursallad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 65 gram färsk babyspenat, 1 påse
  • 1/4 huvud isbergssallad
  • 0,5 rödlök
  • 2 avokado
  • 1 burk, ca 20 cocktailtomater
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Koka bulgur: Koka upp vattnet i en kastrull (eller använd tekokare och häll kokande vatten i en kastrull).
  2. Tillsätt salt samt bulgur och rör om.
  3. Sätt gärna på lock.
  4. Koka på låg värme i 12 minuter.
  5. Ta av kastrullen från värmen och låt bulguren stå i några minuter, ca 5 minuter.
  6. Bred ut den kokta bulguren på en bricka och låt det svalna.
  7. Salladen: Skölj spenaten och lägg i en stor skål.
  8. Skölj isbergssallad och riv bladen grovt. Lägg i skålen.
  9. Skala, dela och strimla rödlöken och lägg i skålen.
  10. Dela avokadosarna, sätt kniven i kärnan och vrid ur den, ta en sked och gröp ur halvorna. Lägg på en skärbräda och skär dem i strimlor. Lägg i skålen.
  11. Skölj tomater och dela dem samt lägg i skålen.
  12. Blanda i olivolja, kall eller ljummen bulgur samt smaka av med salt.
  13. Bulgursalladen är klar att servera på ett fat eller ur skålen.
E-mail
Medel: 3.4 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 164 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-14