Fyllda paprikor med ris

Introduktion och förberedelse

Risfyllda paprikor bakade i ugnen med mozzarellaost är gott som tillbehör till det mesta istället för vanligt ris. Kan förbereda i god tid och sedan värmas till servering.

Smidigt att laga om du har kallt ris över och vill använda till något gott.

4 portioner fyllda paprikor med ris

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 gram kokt ris av valfri sort (räkna annars 3 port kokt ris enligt paket)
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk oregano
  • 2 dl kokta svarta bönor eller färdigkokta från burk
  • 1 burk majs
  • 1 dl sojagrädde
  • 1 dl hasselnötter, grovt hackade (valfritt)
  • 4 röda, gula eller gröna paprikor
  • 1 dl riven gratängost eller mozzarella

Tillagning

  1. Koka ris om du ej har färdigt kokt ris.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Risfyllning: skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs den i olivolja i stekpanna och lägg över i en gryta.
  4. Tillsätt det kokta riset och fräs runt någon minut.
  5. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, kryddor, salt, socker, kinesisk soja samt bönor och majs. Fräs ihop i 5 minuter.
  6. Tillsätt grädde samt koka upp. Smaka av fyllningen med salt och svartpeppar.
  7. Skölj och skär är av toppen på paprikorna. Ta ur kärnorna. Smörj in paprikorna i lite oliv- eller matolja.
  8. Fördela fyllningen i paprikorna. Hit kan du förbereda och förvara i kylen.
  9. Ställ paprikorna på en ugnsplåt eller i en ugnsform. Lägg paprika-locken bredvid.
  10. Baka paprikorna mjuka i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
  11. När det är 10 minuter kvar strör du över lite riven ost på toppen.
  12. Ta ut och servera de risfyllda paprikorna med paprikalocken på toppen.
E-mail
Medel: 4.4 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 215 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.