Sallad i flera färger

Blandad sallad med ljus isbergssallad och mörkgrön machesallad eller spenat kombinerat med vinröda ekbladsallad och rossisallad ger en god sallad.
Egen blandad sallad blir mycket billigare i längden än köpt färdigblandad sallad. Speciellt till fest och buffé. Lagar du bara sallad till några få så ta bara några blad i taget från salladshuvudena och förvara dem i påse eller bakplåtspapper i svalen.
En blandsallad som passar utmärkt på midsommarbordet, buffen eller till sommarens grillade kött, kyckling eller fisk.

6-10 portioner sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 huvud isbergssallad
  • 1 huvud rossisallad
  • 1 huvud escaroll-, frisé- eller ekbladsallad
  • 1 paket machésallad eller färsk spenat
  • 0,5 dl smakrik olivolja
  • 3 msk citronsaft eller god vitvins- eller rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Rensa, skölj och plocka sallad i grova bitar.
  2. Ett knep är att plocka allt i en stor bunke eller hink med vatten. Vänd ner salladen. Plocka sedan upp salladen i durkslag. Grus hamnar på botten av bunken eller hinken med vatten.
  3. Blanda salladsbladen på fat eller i en stor skål.
  4. Precis innan servering så droppa över olivolja, citronsaft eller vinäger samt salt och peppar. Sallad tappar spänst av citronsaft, vinäger och salt så därför blandar man i det precis innan servering - annars slokar salladen och blir tråkig snabbt.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer