Quinoasallad
Quinoasallad med grönsaker. En sallad med quinoa, ärtor, tomat, morot, persilja, basilika, rödlök, vitlök, olivolja och vinäger.
God varm eller kall.
Tillagning
- Mät upp vatten i en kastrull och koka upp. Gärna under lock.
- Mät upp och skölj under tiden quinoan i ljummet vatten i en skål - häll av vattnet.
- Tillsätt quinoan till det kokande vattnet, rör om och låt koka under lock på medelvärme i 15 minuter.
- Förbered under tiden övriga ingredienser.
- Koka de gröna ärtorna i 5 minuter. Kyl i durkslag. Lägg i en stor skål.
- Skölj tomaten och tärna den. Lägg i skålen.
- Skala och riv morötter fint. Lägg i skålen.
- Skölj och hacka bladpersilja. Lägg i skålen.
- Skölj och hacka färsk basilika om du använder det eller använd torkad basilika. Lägg i skålen.
- Skala och finhacka rödlöken. Lägg i skålen.
- Skala och pressa i vitlöken.
- Tillsätt olivolja, vinäger och peppar. Blanda runt.
- När quinonan kokt klart så blandar du i saltet.
- Vill du servera quinoasalladen kall så spolar du quinoan kall i ett durkslag.
- Blanda quinoan varm eller kall med grönsakerna i skålen. Smaka av quinoasalladen med salt, peppar samt vinäger.
Serveringsförslag
Passar som tillbehör till det mesta som lunch, buffé, till grillat, picknick eller middag.
Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal