Quinoasallad
Introduktion och förberedelse
Quinoasallad med grönsaker. En sallad med quinoa, ärtor, tomat, morot, persilja, basilika, rödlök, vitlök, olivolja och vinäger.
God varm eller kall.
Serveringsförslag
Passar som tillbehör till det mesta som lunch, buffé, till grillat, picknick eller middag.
Tillagning
- Mät upp vatten i en kastrull och koka upp. Gärna under lock.
- Mät upp och skölj under tiden quinoan i ljummet vatten i en skål - häll av vattnet.
- Tillsätt quinoan till det kokande vattnet, rör om och låt koka under lock på medelvärme i 15 minuter.
- Förbered under tiden övriga ingredienser.
- Koka de gröna ärtorna i 5 minuter. Kyl i durkslag. Lägg i en stor skål.
- Skölj tomaten och tärna den. Lägg i skålen.
- Skala och riv morötter fint. Lägg i skålen.
- Skölj och hacka bladpersilja. Lägg i skålen.
- Skölj och hacka färsk basilika om du använder det eller använd torkad basilika. Lägg i skålen.
- Skala och finhacka rödlöken. Lägg i skålen.
- Skala och pressa i vitlöken.
- Tillsätt olivolja, vinäger och peppar. Blanda runt.
- När quinonan kokt klart så blandar du i saltet.
- Vill du servera quinoasalladen kall så spolar du quinoan kall i ett durkslag.
- Blanda quinoan varm eller kall med grönsakerna i skålen. Smaka av quinoasalladen med salt, peppar samt vinäger.
Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal