Guacamole

Introduktion och förberedelse

Guacamole är en röra av mosad avokado.

Serveringsförslag

Guacamole eller avokadoröra passar till mexikansk mat som texmex, nachos, tortillas mm.

Den passar också som sås och röra på buffébord, till grillad eller stekt fisk, kyckling, grillspett, fläskkött, nötkött eller skaldjur.

Varianter

  • Man kan också ha i strimlad och hackad chili i guacamolen för en hetare variant - prova denna mer mexikanska guacamole jag lagat.
  • Ta i gräddfil - gott och billigt att späda avokadon med.

4 portioner guacamole

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 avokados
  • 1-3 msk citronsaft eller limesaft
  • 0,5 röd paprika (valfritt)
  • 3 msk gräddfil, crème fraiche eller matyoghurt (valfritt eller blanda)
  • 3 krm salt

Tillagning

  1. Dela avokadosarna på längden. Tips är att skära runt kärnan, vrida isär halvorna, hacka i kniven i kärnan och vrida till så den lossnar. Sedan tar du en matsked och gröper ur avokadon.
  2. Tärna avokadon och lägg i en skål.
  3. Mosa avokadon med en gaffel eller en visp till en röra. Det gör inget om det är lite klumpar kvar. Tillsätt matyoghurt, creme fraiche eller gräddfil om du vill ha i det.
  4. Tillsätt och smaka av med lite citronsaft i taget.
  5. Skölj och tärna paprikan fint och tillsätt den (valfritt).
  6. Smaka av guacamolen med salt.
  7. Lägg upp guacamolen i en skål vid servering.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-05

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.