Crème fraiche med paprika och chili

Introduktion och förberedelse

En kall lättlagad crème fraichesås med paprikapulver och chili som Ancho chili samt Chipotle chili; lökpulver, vitlökspulver, vitvinsvinäger och honung.

Serveringsförslag

Framförhållning

Gör gärna såsen dagen innan eller några timmar innan så den får stå och få rundare smak.

Varianter

  • Du kan byta vitlökspulver mot 1/2 klyfta färsk pressad vitlök.
  • Vidare kan du byta till valfritt chilipulver eller ta 2 tsk färsk hackad röd chili, 1/2 tsk chiliflakes, några tsk sriracha chilisås eller annan chili efter tycke.
  • Honung kan bytas mot socker.
  • Vit vinäger kan bytas mot röd vinäger, äppelcidervinäger eller färskpressad citron eller lime.

4 portioner crème fraiche med paprika och chili, 2 dl

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche naturell 35%
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 msk vitlökspulver
  • 1/2 msk lökpulver
  • 1 tsk Ancho chilipulver
  • 1/2 tsk Chipotle chilipulver
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung

Tillagning

  1. Lägg upp halva burken crème fraiche i en skål.
  2. Tillsätt paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, chilipulver, salt, peppar, honung och vinäger.
  3. Rör om till en slät sås.
  4. Vänd i resten av crème fraichen. Rör du för mycket så blir såsen tunn.
  5. Såsen är klar att servera. Låt gärna stå i kylen några timmar eller över natten att få rundare smak.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 103 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-02-28

Tillbehör och liknande recept: