Aroniasylt med björnbär

Aroniasylt med björnbär är mycket gott ihop. En jättegod sylt med syrliga aroniabär och smakrika björnbär. Gott till pannkakor eller till det mesta som vanlig sylt passar till.

Aroniabär är små svarta bär som växer på låga buskar många har i trädgården.

2x5 dl glasburkar aroniasylt med björnbär

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 4 dl aroniabär
  • 4 dl björnbär
  • 4 dl syltsocker
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillagning

  1. Mät upp aroniabär, björnbär och vatten i en kastrull. Koka under lock på låg värme i 25 minuter. Rör då och då.
  2. Tillsätt syltsocker och vaniljsocker samt koka i 10 minuter till. Skumma eventuellt.
  3. Häll upp i glasburkar och sätt på lock direkt. Låt sylten svalna med locket på.
  4. Förvara mörkt och svalt.

Smaksättning

  • Om man vill kan man smaksätta sylten med en liten bit (1 cm) vaniljstång.
  • Annan smaksättning som passar är en bit stjärnanis, citronskal, ingefära eller en halv kanelstång.
E-mail
Medel: 3.9 (34 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 36 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-08-24

Plocka nässlor

Plocka nässlor och laga soppa, paj, pasta eller förväll och spara till annat tillfälle.

Läs mer

Recept

Tänk allt gott man kan laga med ägg

Läs på om ägg inför påska. Här hittar du allt om ägg i matlagning, recept och tips. Ägg har unika egenskaper och utan dem hade vi inte haft många rätter som maränger, såser och bakverk.

Läs mer