Aroniasylt med björnbär

Introduktion och förberedelse för tillagning

Aroniasylt med björnbär är mycket gott ihop. En jättegod sylt med syrliga aroniabär och smakrika björnbär. Gott till pannkakor eller till det mesta som vanlig sylt passar till.

Aroniabär är små svarta bär som växer på låga buskar många har i trädgården.

Hållbarhet

Sterilisera gärna burkar och lock så får du en sylt som blir hållbar i rumsvärme. Öppnad burk håller några veckor i kylen.

Smaksättning

Om man vill kan man smaksätta sylten med en liten bit (1 cm) vaniljstång eller en bit stjärnanis, citronskal, ingefära eller en halv kanelstång.

2x5 dl glasburkar aroniasylt med björnbär

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 4 dl aroniabär
  • 4 dl björnbär
  • 4 dl syltsocker
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillagning

  1. Mät upp aroniabär, björnbär och vatten i en kastrull. Koka under lock på låg värme i 25 minuter. Rör då och då.
  2. Tillsätt syltsocker och vaniljsocker samt koka i 10 minuter till. Skumma eventuellt.
  3. Häll upp i glasburkar och sätt på lock direkt. Låt sylten svalna med locket på.
  4. Förvara mörkt och svalt.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 36 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.