Fisk i folie
Introduktion och förberedelse
Fisk i folie med grönsaker är nyttigt, enkelt och gott.
Här med torsk i smör och olivolja samt grönsaker som kokt potatis, zucchini, aubergine, purjolök, paprika, tomat och persilja.
Smidigt att laga på grillen eller i ugnen om du har rester på kokt potatis över.
Serveringsförslag
Servera gärna med valfri sallad till som ex. grönsallad, bönsallad, tomatsallad, spenatsallad eller liknande.
Varianter
- Istället för torsk kan du ta annan valfri matsfisk som sej, kolja, havskatt, spättafilé, lax eller liknande fiskfilé.
- Foliepaketet kan lagas i ugnen eller på grillen.
- Annat gott i är strimlad eller hackad rödlök, pressad vitlök, färsk basilika, chiliflakes, spenat och pesto.
- Istället för vanlig kokt potatis kan du ta i kokt färskpotatis eller delikatesspotatis.
- En variant är att fräsa paprika, zucchini och aubergine i smöret och olivoljan i ca 5 minuter. Tillsätt sedan purjolöken och tomaterna samt fräs 5 minuter till. Lägg sedan grönsakerna med potatis, kryddor och fisk i foliepaketen.
Tillagning
- Har du ej kokt potatis så får du koka det. Dela potatisen i grova bitar. Koka potatis mjuk i ca 20 minuter. Har de fina skal kokar du med skalen annars får du skala dem innan du skär dem i bitar.
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn eller tänd grillen.
- Skölj och tärna paprika. Skölj, dela och strimla zucchini samt aubergine. Skölj och dela tomater. Skölj och strimla purjolök.
- Dra av fyra ark folie ca 40x40 cm.
- Smörj med smör och olivolja i mitten på varje folieark.
- Lägg en bit torsk i mitten.
- Fördela grönsaker och potatis runt om och på fisken.
- Strö över hackad persilja. Salta och peppra samt strö över timjan.
- Vik ihop till paket.
- Laga foliepaketen i mitten av ugnen eller på grillen i 20 minuter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 586 kcal