Fisk i folie

Fisk och grönsaker får en mycket god smak i foliepaket. Ett nyttigt, enkelt och gott recept på med potatis, smör eller olivolja, zucchini, aubergine, purjolök, paprika, tomat och persilja. Smidigt att laga om du har kokt potatis över.
Istället för torsk kan du ta sej, lax eller annan valfri matfisk.
Foliepaketet kan lagas i ugnen eller på grillen.
Annat gott i är strimlad klyftad rödlök, pressad vitlök, färsk basilika, chiliflakes, spenat och pesto.
Servera gärna med valfri sallad till som ex. grönsallad, bönsallad, tomatsallad, spenatsallad osv.

4 portioner fisk i folie

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 bitar torsk ca 120 gram styck
  • 4 msk smör
  • 4 msk olivolja
  • 6 kokta potatisar som delikatesspotatis
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 aubergine
  • 0,5 zucchini
  • 2 tomater eller 8 körsbärstomater
  • 20 cm purjolök
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 krm timjan
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Har du ej kokt potatis så får du koka det. Dela potatisen i grova bitar. Koka potatis mjuk i ca 20 minuter. Har de fina skal kokar du med skalen annars får du skala dem innan du skär dem i bitar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skölj och tärna paprika. Skölj, dela och strimla zucchini samt aubergine. Skölj och dela tomater. Skölj och strimla purjolök.
  4. Dra av fyra ark folie ca 40x40 cm.
  5. Smörj med smör och olivolja i mitten på varje folieark.
  6. Lägg en bit torsk i mitten.
  7. Fördela grönsaker och potatis runt och på fisken.
  8. Strö över hackad persilja. Salta och peppra samt strö över timjan.
  9. Vik ihop till foliepaket.
  10. Laga foliepaketen i mitten av ugnen eller på grillen i 15-20 minuter.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer