Fisk i folie

Introduktion och förberedelse

Fisk i folie med grönsaker. Ett nyttigt, enkelt och gott recept på med potatis, smör eller olivolja, zucchini, aubergine, purjolök, paprika, tomat och persilja.

Smidigt att laga om du har kokt potatis över.

Istället för torsk kan du ta sej, lax eller annan valfri matfisk.

Foliepaketet kan lagas i ugnen eller på grillen.

Annat gott i är strimlad klyftad rödlök, pressad vitlök, färsk basilika, chiliflakes, spenat och pesto.

Servera gärna med valfri sallad till som ex. grönsallad, bönsallad, tomatsallad, spenatsallad osv.

4 portioner fisk i folie

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 bitar torsk ca 120 gram styck
  • 4 msk smör
  • 4 msk olivolja
  • 6 kokta potatisar som delikatesspotatis
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 aubergine
  • 0,5 zucchini
  • 2 tomater eller 8 körsbärstomater
  • 20 cm purjolök
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 krm timjan
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Har du ej kokt potatis så får du koka det. Dela potatisen i grova bitar. Koka potatis mjuk i ca 20 minuter. Har de fina skal kokar du med skalen annars får du skala dem innan du skär dem i bitar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skölj och tärna paprika. Skölj, dela och strimla zucchini samt aubergine. Skölj och dela tomater. Skölj och strimla purjolök.
  4. Dra av fyra ark folie ca 40x40 cm.
  5. Smörj med smör och olivolja i mitten på varje folieark.
  6. Lägg en bit torsk i mitten.
  7. Fördela grönsaker och potatis runt och på fisken.
  8. Strö över hackad persilja. Salta och peppra samt strö över timjan.
  9. Vik ihop till foliepaket.
  10. Laga foliepaketen i mitten av ugnen eller på grillen i 15-20 minuter.
E-mail
Medel: 4.1 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.