Fisk i folie

Introduktion och förberedelse

Fisk i folie med grönsaker är nyttigt, enkelt och gott.

Här med torsk i smör och olivolja samt grönsaker som kokt potatis, zucchini, aubergine, purjolök, paprika, tomat och persilja.

Smidigt att laga på grillen eller i ugnen om du har rester på kokt potatis över.

Serveringsförslag

Servera gärna med valfri sallad till som ex. grönsallad, bönsallad, tomatsallad, spenatsallad eller liknande.

Varianter

  • Istället för torsk kan du ta sej, lax eller annan valfri matfisk.
  • Foliepaketet kan lagas i ugnen eller på grillen.
  • Annat gott i är strimlad klyftad rödlök, pressad vitlök, färsk basilika, chiliflakes, spenat och pesto.
  • Istället för vanlig kokt potatis kan du ta i kokt färskpotatis eller delikatesspotatis.

4 portioner fisk i folie

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 bitar torsk ca 120 gram styck
  • 4 msk smör
  • 4 msk olivolja
  • 6 kokta potatisar som delikatesspotatis
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 aubergine
  • 0,5 zucchini
  • 2 tomater eller 8 körsbärstomater
  • 20 cm purjolök
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 krm timjan
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Har du ej kokt potatis så får du koka det. Dela potatisen i grova bitar. Koka potatis mjuk i ca 20 minuter. Har de fina skal kokar du med skalen annars får du skala dem innan du skär dem i bitar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skölj och tärna paprika. Skölj, dela och strimla zucchini samt aubergine. Skölj och dela tomater. Skölj och strimla purjolök.
  4. Dra av fyra ark folie ca 40x40 cm.
  5. Smörj med smör och olivolja i mitten på varje folieark.
  6. Lägg en bit torsk i mitten.
  7. Fördela grönsaker och potatis runt och på fisken.
  8. Strö över hackad persilja. Salta och peppra samt strö över timjan.
  9. Vik ihop till foliepaket.
  10. Laga foliepaketen i mitten av ugnen eller på grillen i 15-20 minuter.
E-mail
Medel: 4.3 (19 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 586 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-11