Lättlagad Korvstroganoff

Introduktion och förberedelse

Lättlagad och snabb Korvstroganoff med bara fyra ingredienser!

Servera med kokt ris och kanske en sallad och kokta gröna ärtor. Falukorv, lök, tomatpué och grädde mer behövs inte för en god Stroganoff. Ja och så salt, svartpeppar, lite smör att steka samt persilja att garnera med men det låtsas jag inte om.

Varianter:

Om man vill kan man även ha i en halv pressad vitlök, något krm chiliflakes, 1/2 tsk oregano, 1 krm timjan samt fräsa med grönsaker som strimlad paprika, gröna sojabönor och champinjoner. Eller ta i en lite påse fryst grönsaksblandning. Men det är överkurs.

Istället för att färsk gul lök kan du ta en dl fryst hackad gul lök - då blir det ännu snabbare och lättare att laga. Grädde kan bytas mot kokbar Crème fraiche. Tomatpuré kan bytas mot en burk krossad tomat. Du kan ta i lite fryst hackad persilja på slutet.

Vad passar till Korvstroganoff?

Koktider för olika slags ris. Jag rekommenderar ett Basmatiris till stroganoffen. Råris är också gott men det ska koka i 40 minuter. Istället för ris kan man koka bulgur, quinoa, tagliatelle, penne, pasta eller fräsa blomkålsris (riven eller finstrimlad blomkål) till.

Vegan stroganoff:

Vill du laga vegan stroganoff så kan du ta Astrid och Apornas tjocka tofukorv istället för falukorv och sedan Oatly Imat istället för grädde.

4 portioner Korvstroganoff

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 gram falukorv
  • 1 gul lök
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 portioner kokt ris av valfri sort
  • 2 msk smör att steka i

Tillagning

  1. Börja koka ris om du vill ha det till. Skala och hacka löken.
  2. Stek löken mjuk utan att få färg i en msk smör i en stekpanna några minuter.
  3. Skär falukorven likt tjocka pommes frites eller i bitar som du vill.
  4. Lägg över löken på en tallrik.
  5. Stek och bryn falukorven i en msk smör. Den ska få färg.
  6. Tillsätt löken och tomatpurén till korven. Salta och peppra. Smaka av. Stek någon minut.
  7. Tillsätt grädden, en halv dl vatten, rör om och låt koka upp. Stroganoffen är klar att servera med ris eller valfritt tillbehör. Garnera ev. med lite hackad persilja.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer