Ugnspannkaka med kalkonbacon

Introduktion och förberedelse

Ugnspannkaka med kalkonbacon, lingon och grönsallad.

En variant på fläskpannkaka utan fläsk - med kalkonbacon istället för fläsk eller bacon.

Serveringsförslag

Gott med en grönsallad till samt rårörda lingon eller lingonsylt.

Varianter

  • Istället för kalkonbacon kan du ta vanligt bacon, rökt fläsk eller pancetta.
  • Gott i är även att steka med äpple och grädda med ugnspannkakan.
  • Du kan dubbla receptet till fyra portioner och laga i en större ugnsform. Eller trippla till 6 portioner i en långpanna med höga kanter.

En variant på fläskpannkaka med kalkonbacon istället för fläsk eller vanligt bacon.
En variant på fläskpannkaka med kalkonbacon istället för fläsk eller vanligt bacon.

2 portioner ugnspannkaka med kalkonbacon

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk, 3%
  • 1 krm salt
  • 1 paket kalkonbacon, 100 gram
  • 2 msk smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  2. Rör ihop ägg, vetemjöl, mjölk och salt i en bunke. Låt stå 10 minuter medan du steker kalkonbacon.
  3. Strimla kalkonbacon i bitar.
  4. Fräs i en stekpanna med smör några minuter så det får lite färg.
  5. Du kan grädda ugnspannkakan i samma panna du stek kalkonbacon i om den är ugnsfast. Häll annars över kalkonbaconet och allt fett i en liten ugnsform. Sprid ut i botten.
  6. Häll äggsmeten över kalkonbaconet.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
  8. Stäng av värmen och låt stå ytterligare 5 minuter.
  9. Ta ut och servera ugnspannkakan med valfria tillbehör som grönsallad och lingon.
E-mail
Medel: 4.3 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 241 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-17