Ugnspannkaka med kalkonbacon

Introduktion och förberedelse

Ugnspannkaka med kalkonbacon, lingon och grönsallad.

En variant på fläskpannkaka utan fläsk - med kalkonbacon istället för fläsk eller bacon.

Serveringsförslag

Gott med en grönsallad till samt rårörda lingon eller lingonsylt.

Varianter

  • Istället för kalkonbacon kan du ta vanligt bacon, rökt fläsk eller pancetta.
  • Gott i är även att steka med äpple och grädda med ugnspannkakan.
  • Du kan dubbla receptet till fyra portioner och laga i en större ugnsform. Eller trippla till 6 portioner i en långpanna med höga kanter.

En variant på fläskpannkaka med kalkonbacon istället för fläsk eller vanligt bacon.
En variant på fläskpannkaka med kalkonbacon istället för fläsk eller vanligt bacon.

Du kan grädda ugnspannkakan i en stor stekpanna, gjutjärnspanna eller liten ugnsform.
Du kan grädda ugnspannkakan i en stor stekpanna, gjutjärnspanna eller liten ugnsform.

2 portioner ugnspannkaka med kalkonbacon

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk, 3%
  • 1 krm salt
  • 1 paket kalkonbacon, 100 gram
  • 2 msk smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  2. Rör ihop ägg, vetemjöl, mjölk och salt i en bunke. Låt stå 10 minuter medan du steker kalkonbacon.
  3. Strimla kalkonbacon i bitar.
  4. Fräs i en stekpanna med smör några minuter så det får lite färg.
  5. Du kan grädda ugnspannkakan i samma panna du stek kalkonbacon i om den är ugnsfast. Häll annars över kalkonbaconet och allt fett i en liten ugnsform. Sprid ut i botten.
  6. Häll äggsmeten över kalkonbaconet.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
  8. Stäng av värmen och låt stå ytterligare 5 minuter.
  9. Ta ut och servera ugnspannkakan med valfria tillbehör som grönsallad och lingon.
E-mail
Medel: 4.3 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 241 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-17