Ugnspannkaka med kalkonbacon
Ugnspannkaka med kalkonbacon, lingon och grönsallad.
En variant på fläskpannkaka utan fläsk - med kalkonbacon istället för fläsk eller bacon.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
- Rör ihop ägg, vetemjöl, mjölk och salt i en bunke. Låt stå 10 minuter medan du steker kalkonbacon.
- Strimla kalkonbacon i bitar.
- Fräs i en stekpanna med smör några minuter så det får lite färg.
- Du kan grädda ugnspannkakan i samma panna du stek kalkonbacon i om den är ugnsfast. Häll annars över kalkonbaconet och allt fett i en liten ugnsform. Sprid ut i botten.
- Häll äggsmeten över kalkonbaconet.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
- Stäng av värmen och låt stå ytterligare 5 minuter.
- Ta ut och servera ugnspannkakan med valfria tillbehör som grönsallad och lingon.
Serveringsförslag
Gott med en grönsallad till samt rårörda lingon eller lingonsylt.
Varianter
- Istället för kalkonbacon kan du ta vanligt bacon, rökt fläsk eller pancetta.
- Gott i är även att steka med äpple och grädda med ugnspannkakan.
- Du kan dubbla receptet till fyra portioner och laga i en större ugnsform. Eller trippla till 6 portioner i en långpanna med höga kanter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 241 kcal