Förrätter

Recept på förrätter av olika slag. Maträtter som passar att servera som förrätt i en meny. Ska du bjuda på trerätters middag med förrätt, huvudrätt och efterrätt så är ett tips att inte upprepa samma huvudingrediens i både förrätt och huvudrätt (samt efterrätt).

Exempelvis om du serverar en förrätt med fisk så tar du kött eller annat till huvudrätt. Serverar du kött eller speciell grönsak till förrätt så servera fisk eller något annat till huvudrätt. Försök också få variation i typ av rätt - helst ej grillad förrätt och grillad huvudrätt osv.

Variera gärna hur tung rätten är också - efter en lätt förrätt så kan man ha en fylligare och fetare huvudrätt och kanske en fräsch dessert.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Pages