Förrätter

Recept på förrätter av olika slag. Maträtter som passar att servera som förrätt i en meny. Ska du bjuda på trerätters middag med förrätt, huvudrätt och efterrätt så är ett tips att inte upprepa samma huvudingrediens i både förrätt och huvudrätt (samt efterrätt).

Exempelvis om du serverar en förrätt med fisk så tar du kött eller annat till huvudrätt. Serverar du kött eller speciell grönsak till förrätt så servera fisk eller något annat till huvudrätt. Försök också få variation i typ av rätt - helst ej grillad förrätt och grillad huvudrätt osv.

Variera gärna hur tung rätten är också - efter en lätt förrätt så kan man ha en fylligare och fetare huvudrätt och kanske en fräsch dessert.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Pages