Gubbröra på kavring

En god förrätt. Snaps passar till hemlagad gubbröra. Hemgjord gubbröran blir godast om den får stå några timmar i kylen innan servering.
Räcker till fyra förrätter eller 2 större portioner.
Koka ägg så här: om äggen läggs i kallt vatten och du börjar ta tiden när det kokat upp: hårdkokta ägg: 7-8 minuter. Om du lägger äggen i kokande vatten: picka, gör hål i ändarna på ägget. Hårdkokta ägg: 9-10 minuter

4 portioner gubbröra

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 150 gram avrunnen ansjovis
  • 4 hårdkokta ägg, hackade
  • 2 msk dill, finhackad.
  • 2 msk gräslök, finhackad (valfritt)
  • 0,5 rödlök
  • 2 råa äggulor (valfritt)
  • 2 msk kaviar
  • 4 skivor kavring
  • 2 msk smör

Tillagning

  1. Koka äggen hårdkokta ca 8 minuters koktid.
  2. Hacka under tiden ansjovis, dill, gräslök och ev. rödlök fint. Lägg i en bunke. Spara lite gräslök till garnering.
  3. Kyl och skala äggen. Hacka dem och tillsätt till bunken. Rör också ner äggulorna (valfritt) och rör ihop.
  4. Blanda ner kaviar.
  5. Hit kan du förbereda gubbröran och förvara i kylen.
  6. När du ska servera gubbröran smörar du kavringen. Skär ev. bort kanter och dela dem i trianglar.
  7. Smaka av gubbröran med kaviar och vitpeppar. Sältan brukar vara tillräcklig från ansjovisen.
  8. Lägg en sked gubbröra på varje kavringsbit samt strö över lite hackad gräslök och servera.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer