Krabbkakor
Min version av stekta krabbkakor eller biffar med krabba passar med wokad nudelsallad eller bara stekta wokgrönsaker samt thairis.
Tillagning
- Börja med att koka riset. Du kan såklart passa på att koka mer ris som du serverar till krabbkakorna sedan.
- Skala och hacka lök samt skala vitlök.
- Låt krabban rinna av i ett durkslag.
- Blanda sesamolja, krabbkött, hackad lök, pressad vitlök, hackad färsk koriander, fisksås, kokosmjölk, currypasta, 2 ägg samt kokt ris till en röra. Tillsätt ev. lite ströbröd så att smeten blir fast nog att forma till runda kakor.
- Forma runda krabbkakor i form av ca fyra hockeypuckar.
- Vänd krabbkakorna i sesamfrön.
- Stek krabbkakorna på medelvärme i olja i några minuter på varje sida. Du kan också fritera krabbkakorna några minuter på varje sida.
- Servera krabbkakorna med nudelsallad eller wokade grönsaker, ev. thairis samt söt chilisås.
Serveringsförslag
- Het söt sweet chilisås är också gott till krabbkakor.
- Garnera gärna med färsk koriander.
Tips
Räkna 2 burkar krabbkött.
Uppskattat näringsvärde per portion: 258 kcal