Crepes med champinjonfyllning

Crêpes med champinjonfyllning. Champinjoncrêpes gratinerade med ost. Vegetariska crêpes till huvudrätt, lunch, middag eller förrätt.

Gott till är att garnera med lite smörstekt tärnad svamp, hackad persilja samt servera med en grönsallad och en tomatsallad.

Om du vill kan du 1,5 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl till nedan recept.

Ska du servera till förrätt så räcker en stor crêpe med lite grönsallad fint till en portion - då blir det till 8 portioner av nedan recept.

4 portioner crêpes med champinjonfyllning, minst 8 st

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör eller margarin
  • 50 gram smör eller flytande margarin att steka i
  • Champinjonstuvning: 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 4 msk hackad persilja
  • 400 gram champinjoner
  • 3 msk smör
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 1 dl riven ost

Tillagning

  1. Crêpes: blanda mjöl, socker och salt i en bunke.
  2. Rör ned 2 dl mjölk och vispa ut klumparna.
  3. Vispa sedan ut resten av mjölken samt äggen till en jämn smet.
  4. Låt helst crêpessmeten stå fem minuter till en timme så att mjölet får svälla. Förslagsvis under tiden du lagar stuvningen nedan. Det går såklart bra att steka direkt också.
  5. Värm en stekpanna, pannkakslägg eller crêpespanna.
  6. Tillsätt en tsk smör i pannan.
  7. Grädda tunna crêpes på ca 1 dl smet åt gången. Ha något under maxvärme när du gräddar första sidan. Grädda tills crêpsen har fått fin färg. Vänd den sedan och sänk värmen till medelvärme. Grädda klart i några minuter tills crêpsen fått fin färg. Lägg upp på fat.
  8. Champinjonstuvning: fräs mjöl och smör i en kastrull.
  9. Tillsätt mjölk, grädde och vatten samt rör tills stuvningen är slät och tjock. Koka stuvningen i 5 minuter och rör då och då så den inte bränns.
  10. Rensa och skölj champinjoner. Hacka dem i tärningar.
  11. Skölj och hacka persilja.
  12. Fräs champinjonerna i smör tills de fått fin färg i några minuter. Skala och pressa i vitlök om du gillar det. Salta och peppra även svampen.
  13. Tillsätt den frästa svampen (spara lite svamp att garnera med), persilja och smaka av champinjonstuvningen med soja, salt och peppar.
  14. Fyll varje pannkaka med några msk champinjonfyllning och rulla ihop (vik in kanterna lite) till rullar. Hit kan du förbereda och förvara i kyl eller frys.
  15. Sätt ugnen på max värme - gärna varmluft. Riv ost.
  16. Smörj en ugnsform, lägg i pannkaksrullarna och strö över ost på rullarna.
  17. Gratinera de fyllda crêpesen i mitten av ugnen tills de fått fin färg och är varma ca 8-10 minuter.
  18. Ta ut och servera champinjoncrêpesen - gärna med en grönsallad och eller en tomatsallad till.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer