Baconlindad kycklingfilé

Kycklingfilé lindad i bacon får god smak och kan serveras som den är på middag, buffé eller till fest.

Baconlindat kycklingbröst blir extra saftigt och gott.

Om du gillar bacon så kan du ta mer bacon - två paket - och linda en hel skiva runt varje kycklingbit.

4 portioner baconlindad kycklingfilé

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 600 gram kycklingfiléer, 4 kycklingfiléer eller kycklingbröst
  • 1 krm svartpeppar
  • 140 gram bacon

Tillagning

  1. Skär kycklingfiléerna i 3 delar snett på tvären. Lägg upp på en bricka. Krydda kycklingen med peppar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  3. Dela baconskivorna på mitten så de blir hälften så långa. Linda runt en baconskiva runt varje kycklingbit och lägg med skarven nedåt. Sätt eventuellt i en tandpetare så de håller ihop. Lägg de baconlindade kycklingbitarna i en ugnspanna eller ugnsform. Om du vill kan du bryna dem någon minut runt om i en stekpanna utan fett.
  4. Stek de baconlindade kycklingfiléerna i ugnen i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg och är genomstekta. Har kycklingen inte fått någon färg så kan du sätta dem precis under grillelementet några minuter så att de får lite yta.
  5. Ta ut kycklingen och låt vila några minuter innan servering.
  6. Servera kycklingen på fat som den är eller med önskade tillbehör. Garnera gärna med lite färsk bladpersilja, timjan, rosmarin och/eller salvia om du har.
  7. Vill du förbereda i god tid så låt svalna och förvara i kylen. Värm övertäckta med folie på vid servering ca 175 grader vanlig ugn i 10 minuter.
Baconlindad kyckling med saffransrisotto, sparris och riven parmesan på tallrik.
Baconlindad kyckling med saffransrisotto, sparris och riven parmesan på tallrik.

Varianter

  • Kan också lagas med kalkonfilé.
  • Bacon kan bytas mot pancetta eller kalkonbacon.

Serveringsförslag

Baconlindad kycklingfilé kan du servera som den är med valfria tillbehör. Några förslag:

Några andra goda kombinationer är

Baconlindad kycklingfilé serverad med potatisgratäng, tomatsallad, babyspenat och marinerade vita bönor på tallrik.
Till min kyckling hade jag en krämig potatisgratäng som blir sås och tillbehör i ett; samt en tomatsallad med mozzarella och basilika; lite babyspenat och marinerade vita bönor

E-mail
Medel: 4.1 (32 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 187 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-16