Fetaostsås
Fetaostsås med matyoghurt och smulad fetaost får en god sälta som passar till mycket mat som kall sås eller till kebab.
Lätt- och snabblagad då du helt enkelt blandar eller mixar fetaost med grekisk eller turkisk matyoghurt.
Vips så har du en supergod grillsås eller kebabsås med härlig sälta.
Tillagning
- Smula eller hacka fetaost och blanda med yoghurten. Om du vill kan du mixa med en stavmixer för en slät sås.
- Tillsätt hackad persilja, svartpeppar samt olivolja. Smaka av med lite salt om det behövs.
- Såsen är klar att servera. Förvaras kallt.
Varianter
- Istället för fetaost kan du ta vitost.
- Tillsätt gärna nykrossad svartpeppar, hackad persilja samt lite olivolja.
- Man kan även ha lite socker eller flytande honung, cayennepeppar och citronsaft i såsen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 93 kcal