Fetaostsås

Introduktion och förberedelse

Fetaostsås med matyoghurt och smulad fetaost får en god sälta som passar till mycket mat som kall sås eller till kebab.

Lätt- och snabblagad då du helt enkelt blandar eller mixar fetaost med grekisk eller turkisk matyoghurt. Vips så har du en supergod grillsås eller kebabsås med härlig sälta.

Tillsätt gärna nykrossad svartpeppar, hackad persilja samt lite olivolja. Man kan även ha lite socker eller flytande honung, cayennepeppar och citronsaft i såsen.

4 portioner fetaostsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 70 gram fetaost
  • 3 dl matyoghurt, turkisk eller grekisk
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • 2 msk olivolja (valfritt)

Tillagning

  1. Smula eller hacka fetaost och blanda med yoghurten. Om du vill kan du mixa med en stavmixer för en slät sås.
  2. Tillsätt hackad persilja, svartpeppar samt olivolja. Smaka av med lite salt om det behövs.
  3. Såsen är klar att servera. Förvaras kallt.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 93 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-30

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept