Fetaostsås

Introduktion och förberedelse

Fetaostsås med matyoghurt och smulad fetaost får en god sälta som passar till mycket mat som kall sås eller till kebab.

Lätt- och snabblagad då du helt enkelt blandar eller mixar fetaost med grekisk eller turkisk matyoghurt. Vips så har du en supergod grillsås eller kebabsås med härlig sälta.

Tillsätt gärna nykrossad svartpeppar, hackad persilja samt lite olivolja. Man kan även ha lite socker eller flytande honung, cayennepeppar och citronsaft i såsen.

4 portioner fetaostsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 70 gram fetaost
  • 3 dl matyoghurt, turkisk eller grekisk
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • 2 msk olivolja (valfritt)

Tillagning

  1. Smula eller hacka fetaost och blanda med yoghurten. Om du vill kan du mixa med en stavmixer för en slät sås.
  2. Tillsätt hackad persilja, svartpeppar samt olivolja. Smaka av med lite salt om det behövs.
  3. Såsen är klar att servera. Förvaras kallt.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 93 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.