Marinerade vita bönor
Marinerade vita bönor i olivolja, vinäger, vitlök, bladpersilja och rödlök.
Tillagning
- Skölj bönorna nog i durkslag. Lägg i en skål.
- Skala och finhacka löken samt grovhacka bladpersiljan och rör i.
- Skala och pressa i vitlök samt blanda i olivolja, citronsaft och vinäger.
- Smaka av med salt och peppar.
- De marinerade vita bönorna kan serveras direkt eller stå i övertäckta i kylen till servering.
Serveringsförslag
- Bönsallad är ett gott och enkelt tillbehör till det mesta.
- Om du vill ha bönorna som ex. GI- tillbehör utan annat så får du dubbla receptet.
Varianter
- Gott är även att toppa vanlig grönsallad - babyspenat, blandsallad eller valfri sallad - med bönorna. Lägg till lite tärnade tomater också så har de en fin god sallad till maten.
- Eller kombinera med annan sallad som caprese - tomat och mozzarellasallad med babyspenat, blandad grönsallad eller sallad med svarta linser och paprika.
- Även gott med andra bönor eller en blandning. Här hittar du koktider för att koka egna bönor. Då blir det ännu godare.
Kan förberedas
Smidigt är att koka ett helt paket bönor och sedan ha dem i små påsar eller burkar i frysen att plocka fram när man vill ha.
Uppskattat näringsvärde per portion: 112 kcal