Linssallad med Belugalinser
Linssallad med Belugalinser serverad med babyspenat. Kokta svarta linser - även kallade Belugalinser - smaksatta i lite olivolja, rödlök, vinäger samt honung.
Passar som vegetariskt tillbehör och sallad till nästan allt.
Tillagning
- Lägg linser i en kastrull och häll i vatten så det täcket och är över några cm.
- Koka linserna mjuka under lock på medelvärme i ca 20 minuter.
- Skala och hacka rödlök. Fräs i en panna med olivolja så den blir mjuk.
- Häll av linserna och blanda runt med rödlöken och oljan. Smaka av med rödvinsvinäger, honung och salt. Hit kan du förbereda och förvara i kylen när de svalnat.
- Skölj spenat och lägg upp på fat eller skål.
- Lägg linserna på spenaten och servera.
Varianter:
- Gillar du vitlök kan du fräsa lite pressad vitlök med rödlök i olja och blanda med linserna.
- Annat gott i är att grilla eller rosta paprika och strimla samt blanda med linserna.
- Vidare kan man ta mer grönsallad som ruccola och tärnad tomat och blanda med linserna.
- Finriven morot och kokta vita bönor passar också med linserna.
- Byta rödvinsvinäger mot balsamvinäger eller vit balsamvinäger.
- Byta olivolja mot svensk kallpressad rapsolja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 170 kcal