Saffranssås
Saffranssås är en ljus sås med fiskbuljong och grädde smaksatt med saffran och citron som passar till kokt, grillad eller stekt fisk med mera.
Tillagning
- Skala och hacka löken.
- Stek löken i smöret någon minut och pudra över mjölet.
- Rör ihop och tillsätt buljong (eller vatten) lite i taget under omrörning.
- Tillsätt saffran samt grädde och koka såsen några minuter. Under tiden kan du smaka av saffranssåsen med citronsaft, salt och vitpeppar.
- Garnera gärna såsen med hackad gräslök.
Serveringsförslag
- Servera till fisk som grillad lax, pilgrimsmusslor, stekt lax, fiskterrine, hälleflundra, kokt fisk som gädda, gös eller torsk.
- Goda tillbehör till saffranssåsen är smörstekt purjolök och slantade morötter; pressad potatis, potatismos; basmatiris; råris, blomkålsris; quinoa eller pasta som tagliatelle.
Uppskattat näringsvärde per portion: 79 kcal