Kycklingfilé

Alla mina recept med kycklingfilé, kycklingbröst och kycklinginnerfilé samt fint majskycklingbröst. Stekgrader, tips på rätter, tillagning och vilken kyckling ska välja.

Köp kyckling märkt Svensk Fågel som har en symbol med en gul kyckling med blå bakgrund och så står det Svensk Fågel.

Köp gärna svensk kyckling. Här kan du söka på en karta över lokala producenter som föder upp kyckling.

Godast kycklingfilé tycker jag är majskycklingbröst och ekologisk kyckling. Vidare finns färska kycklingbröst med skinn som är goda. Köper du fryst filé så tinar du den i kylen övertäckt över natten.

Stektemperaturer och stekgrader för kycklingfilé:

  • Kycklingfilé och kycklingbröst utan ben: 68-70 grader.

Sätt in en stektermometer i mitten av kycklingfilén. Man kan också skära ett snitt eller sticka en steknål i kycklingen och titta på köttsaften som ska vara klar och ej röd.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Pages