Kycklingfilé

Alla mina recept med kycklingfilé, kycklingbröst och kycklinginnerfilé samt fint majskycklingbröst. Stekgrader, tips på rätter, tillagning och vilken kyckling ska välja.

Köp kyckling märkt Svensk Fågel som har en symbol med en gul kyckling med blå bakgrund och så står det Svensk Fågel.

Godast kycklingfilé tycker jag är majskycklingbröst och ekologisk kyckling. Vidare finns färska kycklingbröst med skinn som är goda. Köper du fryst filé så tinar du den i kylen övertäckt över natten.

Stektemperaturer och stekgrader för kycklingfilé:

  • Kycklingfilé och kycklingbröst utan ben: 68-70 grader.

Sätt in en stektermometer i mitten av kycklingfilén. Man kan också skära ett snitt eller sticka en steknål i kycklingen och titta på köttsaften som ska vara klar och ej röd.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Pages