Tzatziki

En grekisk sås med riven gurka, vitlök och yoghurt. Tzatziki serveras kall och är god till det mesta ex. till grillat eller på en buffé.
Gillar du vitlök så kan du ha mer vitlök än en klyfta. Vidare kan man smaksätta tzatzikin med salt, peppar, olivolja samt citronsaft.

4 portioner tzatziki

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 dl grekisk yoghurt, matyoghurt
  • 0,5 - 1 gurka, riven

Tillagning

  1. Skölj gurkan. Skala gurkan om du vill.
  2. Riv gurkan grovt på ett rivjärn eller i matberedare. Lägg den rivna gurkan i en skål.
  3. Tillsätt matyoghurt och blanda i pressad vitlök och rör om.
  4. Smaka på tzatzikin. Tillsätt ev. lite salt och peppar. Samt ev. mer vitlök om du gillar det.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer