Tonfiskröra till baugetter eller bakad potatis

Tonfiskröra till baguetter eller bakad potatis med tomat, vitlök, lök, gräddfil och majonnäs.

4 portioner tonfiskröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 3 tomater
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk hackad gul lök, rödlök eller purjolök
  • 2 burkar tonfisk i vatten eller olja
  • 3 dl gräddfil, matyoghurt eller creme fraiche
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 2 msk majonnäs
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Öppna tonfiskburkarna och häll av vattnet eller oljan.
  2. Hacka tomaterna i små tärningar och lägg i skålen.
  3. Pressa i vitlök och blanda med tonfisken.
  4. Hacka lök fint och blanda ner.
  5. Rör i cayennepeppar, salt, peppar samt gräddfil, matyoghurt eller creme fraiche. Rör ihop till en röra och smaka av med salt och peppar.
  6. Tonfiskröran förvars i kylen.
  7. Servera tonfiskröran med bakad potatis eller fyll en baugette med sallad samt tonfiskröra.
  8. Tonfiskröran kan också serveras med pasta.
En god röra med tonfisk som passar till fyllning av bakad potatis, baguetter och mackor.
En god röra med tonfisk som passar till fyllning av bakad potatis, baguetter och mackor.

Serveringsförslag

  • God tonfiskröra som man kan fylla i bröd som baguette, mackor, frallor eller bakpotatis. Också god röra att blanda i pasta som pastasås.
  • Gott i röran är också en halv hackad röd paprika, 1 dl majs, ett rivet äpple och några msk kapris.
E-mail
Medel: 3.7 (19 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 811 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-08-07