Tonfiskröra till baugetter eller bakad potatis
Tonfiskröra till baguetter eller bakad potatis med tomat, vitlök, lök, gräddfil och majonnäs.
Tillagning
- Öppna tonfiskburkarna och häll av vattnet eller oljan.
- Hacka tomaterna i små tärningar och lägg i skålen.
- Pressa i vitlök och blanda med tonfisken.
- Hacka lök fint och blanda ner.
- Rör i cayennepeppar, salt, peppar samt gräddfil, matyoghurt eller creme fraiche. Rör ihop till en röra och smaka av med salt och peppar.
- Tonfiskröran förvars i kylen.
- Servera tonfiskröran med bakad potatis eller fyll en baugette med sallad samt tonfiskröra.
- Tonfiskröran kan också serveras med pasta.
Serveringsförslag
- God tonfiskröra som man kan fylla i bröd som baguette, mackor, frallor eller bakpotatis. Också god röra att blanda i pasta som pastasås.
- Gott i röran är också en halv hackad röd paprika, 1 dl majs, ett rivet äpple och några msk kapris.
Uppskattat näringsvärde per portion: 811 kcal