Tonfiskröra till baugetter eller bakad potatis

Introduktion och förberedelse

Tonfiskröra till baguetter eller bakad potatis med tomat, vitlök, lök, gräddfil och majonnäs.

God tonfiskröra som man kan fylla i bröd som baguette, mackor, frallor eller bakpotatis. Också god röra att blanda i pasta som pastasås.

Gott i röran är också en halv hackad röd paprika, 1 dl majs, ett rivet äpple och några msk kapris.

4 portioner tonfiskröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 3 tomater
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk hackad gul lök, rödlök eller purjolök
  • 2 burkar tonfisk i vatten eller olja
  • 3 dl gräddfil, matyoghurt eller creme fraiche
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 2 msk majonnäs
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Öppna tonfiskburkarna och häll av vattnet eller oljan.
  2. Hacka tomaterna i små tärningar och lägg i skålen.
  3. Pressa i vitlök och blanda med tonfisken.
  4. Hacka lök fint och blanda ner.
  5. Rör i cayennepeppar, salt, peppar samt gräddfil, matyoghurt eller creme fraiche. Rör ihop till en röra och smaka av med salt och peppar.
  6. Tonfiskröran förvars i kylen.
  7. Servera tonfiskröran med bakad potatis eller fyll en baugette med sallad samt tonfiskröra.
  8. Tonfiskröran kan också serveras med pasta.
E-mail
Medel: 3.6 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 811 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-24

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.