Röd tzatziki med rödbetor

Introduktion och förberedelse för tillagning

Blanda en tzatziki med rivna rödbetor tillsammans med gurka. Rödbetstzatziki får fin röd färg och blir mycket god samt nyttig. God som kall sås och röra till det mesta.

Annars är det samma ingredienser som vanlig tzatziki med vitlök, yoghurt och gurka.

4 portioner röd tzatziki med rödbetor

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 4 medelstora rödbetor, ca 200 gram
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk matlagningsyoghurt, ca 2,5 dl
  • 3/4 gurka
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka rödbetor mjuka med skal i cirka 40 minuter.
  2. Skölj och skala med händerna i kallt vatten. Skär loss fästet och ev. fula delar.
  3. Riv gurka och rödbetor grovt på ett rivjärn, mandolin eller i en matberedare. Lägg i en skål.
  4. Hacka de sista bitarna så du inte river fingrarna av dig. Pressa i vitlök och blanda allt.
  5. Smaka av rödbetstzatzikin med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.