Röd tzatziki med rödbetor

Blanda en tzatziki med rivna rödbetor tillsammans med gurka. Rödbetstzatziki får fin röd färg och blir mycket god samt nyttig. God som kall sås och röra till det mesta.

Annars är det samma ingredienser som vanlig tzatziki med vitlök, yoghurt och gurka.

4 portioner röd tzatziki med rödbetor

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 4 medelstora rödbetor, ca 200 gram
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk matlagningsyoghurt, ca 2,5 dl
  • 3/4 gurka
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka rödbetor mjuka med skal i cirka 40 minuter.
  2. Skölj och skala med händerna i kallt vatten. Skär loss fästet och ev. fula delar.
  3. Riv gurka och rödbetor grovt på ett rivjärn, mandolin eller i en matberedare. Lägg i en skål.
  4. Hacka de sista bitarna så du inte river fingrarna av dig. Pressa i vitlök och blanda allt.
  5. Smaka av rödbetstzatzikin med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-01

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här.

Läs mer