Röd tzatziki med rödbetor

Introduktion och förberedelse

Blanda en tzatziki med rivna rödbetor tillsammans med gurka.

Rödbetstzatziki får fin röd färg och blir mycket god samt nyttig.

God som kall sås och röra till det mesta.

Annars är det samma ingredienser som vanlig tzatziki med vitlök, yoghurt och gurka.

4 portioner röd tzatziki med rödbetor

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 4 medelstora rödbetor, ca 200 gram
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk matlagningsyoghurt, ca 2,5 dl
  • 3/4 gurka
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka rödbetor mjuka med skal i cirka 40 minuter.
  2. Skölj och skala med händerna i kallt vatten. Skär loss fästet och ev. fula delar.
  3. Riv gurka och rödbetor grovt på ett rivjärn, mandolin eller i en matberedare. Lägg i en skål.
  4. Hacka de sista bitarna så du inte river fingrarna av dig. Pressa i vitlök och blanda allt.
  5. Smaka av rödbetstzatzikin med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 54 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-24

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.