Café de Paris kryddsmör

Introduktion och förberedelse för tillagning

Café de Paris är kryddsmörens okrönte kung. En klassiker med grillat kött, fisk eller grönsaker.

Speciellt gott smör till rätter med potatis som oxfilé med råstekt potatis. Länge ett hemligt recept men här avslöjar jag en variant av detta exklusiva aromsmör.

Vitlök, schalottenlök, persilja, senapspulver, citronsaft, oregano, salvia, timjan, mejram, pepparrot med mera ingår i detta smör.

Låt dig inte avskräckas av den stora satsen - frys in resten i skivor så har du ett tag och kan ta fram portionsvis när du behöver.

10 portioner Café de Paris smör

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 300 gram smör
  • 1 liten klyfta pressad vitlök
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 msk finhackad hackad persilja
  • 1 msk citronsaft
  • 3 krm senapspulver
  • 0,5 tsk vadera av torkad oregano, salvia, mejram, timjan, pepparrot och paprikapulver
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk grädde
  • Ev. salt
  • Ev. ett ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Skölj persiljan och hacka den fint.
  3. Blanda allt i en bunke och smaka av med salt, citronsaft och vitpeppar.
  4. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 4.8 (16 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-04

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.