Café de Paris kryddsmör
Café de Paris är kryddsmörens okrönte kung.
Länge ett hemligt recept men här avslöjar jag en variant av detta exklusiva aromsmör med vitlök, schalottenlök, persilja, senapspulver, citronsaft, oregano, salvia, timjan, mejram, pepparrot med mera.
Tillagning
- Låt smöret bli rumsvarmt.
- Skölj persiljan och hacka den fint.
- Blanda allt i en bunke och smaka av med salt, citronsaft och vitpeppar.
- Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
Serveringsförslag
En klassiker med grillat kött, fisk eller grönsaker.
Speciellt gott smör till rätter med potatis som oxfilé med råstekt potatis.
Tips
Låt dig inte avskräckas av den stora satsen - frys in resten i skivor så har du ett tag och kan ta fram portionsvis när du behöver.
Uppskattat näringsvärde per portion: 146 kcal