Pastasås med bacon

Introduktion och förberedelse

Pastasås med bacon. Snabb baconpasta med rökt bacon, lök, crème fraiche och vitlök.

Du kan också koka med broccolibuketter med pastan några minuter på slutet. Samt ha på riven morot och delade cocktailtomater.

4 portioner pastasås med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti
  • 200 gram bacon, skinka eller kassler
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl kokbar crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 klyfta vitlök (valfritt)
  • 2 krm cayennepeppar (valfritt)
  • 1 huvud broccoli (valfritt)
  • 1 riven morot (valfritt)
  • 10 cocktailtomater (valfritt)
  • 1 dl riven ost som parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Koka pastan enligt paketet.
  2. Vill du ha i broccoli i din pasta så delar du den i buketter. Hacka stammen och låt den samt buketterna koka med pastan sista 5 minuterna.
  3. Gör under tiden pastasåsen: hacka lök och skär bacon, skinka eller kassler i tärningar.
  4. Fräs lök och bacon, skinka eller kassler i olivolja några minuter.
  5. Tillsätt ev. pressad vitlök samt cayennepeppar om du gillar det.
  6. Tillsätt crème fraiche och mjölk. Rör om och koka upp pastasåsen.
  7. Häll av pastan och blanda ihop allt i kastrullen.
  8. Smaka av pastan med salt och svartpeppar.
  9. Du kan också ha på finriven morot och delade cocktailtomater på slutet. Vidare kan man ha över riven ost som parmesan eller grana padano till servering.
E-mail
Medel: 4.2 (51 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-22

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.