Pastasås med bacon baconpasta

Pastasås med bacon. Snabb baconpasta med rökt bacon, lök, crème fraiche och vitlök.

Du kan också koka med broccolibuketter med pastan några minuter på slutet. Samt ha på riven morot och delade cocktailtomater.

4 portioner pastasås med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti
  • 200 gram bacon, skinka eller kassler
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl kokbar crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 klyfta vitlök (valfritt)
  • 2 krm cayennepeppar (valfritt)
  • 1 huvud broccoli (valfritt)
  • 1 riven morot (valfritt)
  • 10 cocktailtomater (valfritt)
  • 1 dl riven ost som parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Koka pastan enligt paketet.
  2. Vill du ha i broccoli i din pasta så delar du den i buketter. Hacka stammen och låt den samt buketterna koka med pastan sista 5 minuterna.
  3. Gör under tiden pastasåsen: hacka lök och skär bacon, skinka eller kassler i tärningar.
  4. Fräs lök och bacon, skinka eller kassler i olivolja några minuter.
  5. Tillsätt ev. pressad vitlök samt cayennepeppar om du gillar det.
  6. Tillsätt crème fraiche och mjölk. Rör om och koka upp pastasåsen.
  7. Häll av pastan och blanda ihop allt i kastrullen.
  8. Smaka av pastan med salt och svartpeppar.
  9. Du kan också ha på finriven morot och delade cocktailtomater på slutet. Vidare kan man ha över riven ost som parmesan eller grana padano till servering.
E-mail
Medel: 4.5 (15 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer