Pastasås med bacon baconpasta

Pastasås med bacon. Snabb baconpasta med rökt bacon, lök, crème fraiche och vitlök.

Du kan också koka med broccolibuketter med pastan några minuter på slutet. Samt ha på riven morot och delade cocktailtomater.

4 portioner pastasås med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti
  • 200 gram bacon, skinka eller kassler
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl kokbar crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 klyfta vitlök (valfritt)
  • 2 krm cayennepeppar (valfritt)
  • 1 huvud broccoli (valfritt)
  • 1 riven morot (valfritt)
  • 10 cocktailtomater (valfritt)
  • 1 dl riven ost som parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Koka pastan enligt paketet.
  2. Vill du ha i broccoli i din pasta så delar du den i buketter. Hacka stammen och låt den samt buketterna koka med pastan sista 5 minuterna.
  3. Gör under tiden pastasåsen: hacka lök och skär bacon, skinka eller kassler i tärningar.
  4. Fräs lök och bacon, skinka eller kassler i olivolja några minuter.
  5. Tillsätt ev. pressad vitlök samt cayennepeppar om du gillar det.
  6. Tillsätt crème fraiche och mjölk. Rör om och koka upp pastasåsen.
  7. Häll av pastan och blanda ihop allt i kastrullen.
  8. Smaka av pastan med salt och svartpeppar.
  9. Du kan också ha på finriven morot och delade cocktailtomater på slutet. Vidare kan man ha över riven ost som parmesan eller grana padano till servering.
E-mail
Medel: 4.5 (17 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer