Kycklingspett med sweet chili
Kycklingspett med sweet chili, vitlök och sesamfrön.
Goda kycklingspett marinerade och grillade med sweet chilisås.
Enkla att laga.
Tillagning
- Dela kycklingfiléerna längs med mitten.
- Skär varje kycklingfilé i sex tärningar.
- Lägg i en skål med olivolja.
- Skala och pressa i vitlök.
- Rör i hälften av sweet chilisåsen. Hit kan du förbereda och låta marinera tills det är dags att grilla eller steka spetten. Gärna minst två timmar övertäckt i kylen.
- Lägg träspett i blöt.
- Trä sex bitar kyckling på varje spett.
- Grilla spetten runt om på medelvärme i ca 10-15 minuter och vänd dem hela tiden. Sweet chilissåsen har mycket socker i sig så de bränns lätt och behöver passas så att värmen ej är för hög. Använder du grill med lock så lägg på locket så värmen sänks.
- Pensla spetten med den andra halvan av sweet chilisåsen vid tillagningen och mot slutet.
- Spetten kan också stekas i grillpanna eller i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
- När det är någon minut kvar på tillagningen så strör du över sesamfrön runt om på spetten.
- Kontrollera så att kycklingen är genomstekt och ej rosa inne vid grillspettet genom att skär i en kycklingbit - grilla eller stek annars lite extra.
Tips
Låt gärna spetten marinera i minst 2 timmar innan. De kan dock grillas direkt också.
Uppskattat näringsvärde per portion: 263 kcal