Marinad till fisk

Fiskmarinad och grillolja till fisk som lax, vit fisk som gös samt fiskspett mm. 1 sats räcker till att marinera ca 600 gram fisk dvs fyra portioner.

Om du gillar chili kan du ha i en finhackad chilifrukt ex. röd spansk peppar. Något grönt som finhackad persilja kan man också ha i marinaden. Andra goda örter i fiskmarinad är dill, färsk koriander, rosmarin, timjan mm.

1 sats marinad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 msk citron- eller limesaft
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl finhackad persilja

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  3. Tillsätt fisken du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker fisken runt om.
  4. Marinera fisken minst 20 minuter men gärna några timmar eller över natten.
  5. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
  6. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på fisken innan servering.
E-mail
Medel: 4.2 (11 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer