Marinad till fisk

Fiskmarinad och grillolja till fisk som lax, vit fisk som gös samt fiskspett mm. 1 sats räcker till att marinera ca 600 gram fisk dvs fyra portioner.

Om du gillar chili kan du ha i en finhackad chilifrukt ex. röd spansk peppar. Något grönt som finhackad persilja kan man också ha i marinaden. Andra goda örter i fiskmarinad är dill, färsk koriander, rosmarin, timjan mm.

1 sats marinad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 msk citron- eller limesaft
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl finhackad persilja

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  3. Tillsätt fisken du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker fisken runt om.
  4. Marinera fisken minst 20 minuter men gärna några timmar eller över natten.
  5. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
  6. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på fisken innan servering.
E-mail
Medel: 4.1 (15 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer