Stekt zucchini

Introduktion och förberedelse

Ett grundrecept på stekt zucchini eller squash.

Skivad zucchini stekt i olivolja som får smak av lite vitlök, chiliflakes samt salt.

Ett gott och lättlagat grönsakstillbehör.

Serveringsförslag

Gott som tillbehör till det mesta - middag, lunch, omelett, på pizza, på buffé eller lunchlåda.

Varianter

  • Kan garneras med riven parmesan, valnötter och/eller ruccola.
  • Vidare passar det att steka med cocktailtomater, röd paprika och/eller slantad morot.
  • Vänd i och stek med babyspenat på slutet för mer grönt.
  • Vill du ha lite mer smak så kan du skeda över en senapsdressing eller dressing med balsamvinäger vid servering.

Stekt zucchini eller squash i stekpanna
Stek skivor av zucchini - även kallat squash - i lite olivolja samt smaksatt med salt, chiliflakes och lite vitlök för ett genialiskt enkelt, snabblagat och gott grönsakstillbehör som passar till det mesta.

2 portioner stekt zucchini

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 zucchini, 250 gram
  • 1,5 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Skölj och skär zucchinin i två delar på längden. Skär sedan i halvmånar ca 1 cm tjocka.
  2. Stek i olja i en stekpanna i ca 4 minuter eller tills de precis har fått färg och börjat mjukna.
  3. Skala vitlöken och finhacka den.
  4. Tillsätt vitlök, chiliflakes och salt samt stek någon minut till utan att bränna vitlöken.
  5. Zucchinin är klar att serveras.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 176 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-08-05