Stekt zucchini
Ett grundrecept på stekt zucchini eller squash.
Skivad zucchini stekt i olivolja som får smak av lite vitlök, chiliflakes samt salt.
Ett gott och lättlagat grönsakstillbehör.
Tillagning
- Skölj och skär zucchinin i två delar på längden. Skär sedan i halvmånar ca 1 cm tjocka.
- Stek i olja i en stekpanna i ca 4 minuter eller tills de precis har fått färg och börjat mjukna.
- Skala vitlöken och finhacka den.
- Tillsätt vitlök, chiliflakes och salt samt stek någon minut till utan att bränna vitlöken.
- Zucchinin är klar att serveras.
Serveringsförslag
Gott som tillbehör till det mesta - middag, lunch, omelett, på pizza, på buffé eller lunchlåda.
Varianter
- Kan garneras med riven parmesan, valnötter och/eller ruccola.
- Vidare passar det att steka med cocktailtomater, röd paprika och/eller slantad morot.
- Vänd i och stek med babyspenat på slutet för mer grönt.
- Vill du ha lite mer smak så kan du skeda över en senapsdressing eller dressing med balsamvinäger vid servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 176 kcal