Chimichurri

Introduktion och förberedelse för tillagning

Chimichurri en syrlig och het marinad och sås från Argentina och Sydamerika med chili, vitlök, persilja, lime, vinäger och olivolja.

God som grillmarinad och sås allt grillat (asado) som entrecote, biff, spjäll, grishals, kyckling, grönsaker och fisk.

Gillar du inte så het mat så ta hälften eller mindre av chiliflakesen.

4 portioner chimichurri

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 dl hackad persilja
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 msk limesaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger

Tillagning

  1. Skölj och finhacka persilja. Lägg i en skål.
  2. Skala och finhacka vitlök. Lägg med vitlöken.
  3. Blanda i pressad limesaft, chiliflakes, salt och vinäger. Om du vill kan du köra lite med stavmixern.
  4. Låt stå och dra i 20 minuter. Du kan också använda en del eller hela chimichurrin till att marinera med.
  5. Servera chimichurrin i en skål.
E-mail
Medel: 4.3 (18 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-21

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.