Marinerade gröna linser med balsamico

Introduktion och förberedelse

Marinerade gröna linser med balsamvinäger, rödlök, purjolök, vitlök samt olivolja.

Vill du lyxa till linserna så välj fina Puylinser eller svarta Belugalinser.

Vidare kan du ta riktigt fin Balsamvinäger och olivolja samt toppa med flingsalt till fest och lyxigare linser.

6 portioner marinerade gröna linser

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl okokta gröna linser
  • 0,5 dl balsamico vinäger, balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg de gröna linserna i en kastrull och täck med vatten.
  2. Koka dem mjuka i 20 minuter på medelvärme med lock.
  3. Skala och hacka under tiden rödlök.
  4. Skölj och strimla purjolöken.
  5. Stek löken på medelvärme i en stekpanna i olivoljan.
  6. Skala och pressa i vitlöken.
  7. Låt löken steka på låg värme medan linserna kokar klart.
  8. Häll av linserna och bland med löken i pannan eller en skål.
  9. Tillsätt balsamico vinäger, honung, salt och peppar. Smaka av och servera.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 170 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.