Marinerade gröna linser med balsamico
Marinerade gröna linser med balsamvinäger, rödlök, purjolök, vitlök samt olivolja.
Tillagning
- Lägg de gröna linserna i en kastrull och täck med vatten.
- Koka dem mjuka i 20 minuter på medelvärme med lock.
- Skala och hacka under tiden rödlök.
- Skölj och strimla purjolöken.
- Stek löken på medelvärme i en stekpanna i olivoljan.
- Skala och pressa i vitlöken.
- Låt löken steka på låg värme medan linserna kokar klart.
- Häll av linserna och bland med löken i pannan eller en skål.
- Tillsätt balsamico vinäger, honung, salt och peppar. Smaka av och servera.
Tips
- Vill du lyxa till linserna så välj fina Puylinser eller svarta Belugalinser.
- Vidare kan du ta riktigt fin Balsamvinäger och olivolja samt toppa med flingsalt till fest och lyxigare linser.
Uppskattat näringsvärde per portion: 170 kcal