Marinerade gröna linser med balsamico

Marinerade gröna linser med balsamico, rödlök, purjolök, vitlök samt olivolja.

6 portioner marinerade gröna linser

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl okokta gröna linser
  • 0,5 dl balsamico vinäger, balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg de gröna linserna i en kastrull och täck med vatten.
  2. Koka dem mjuka i 20 minuter på medelvärme med lock.
  3. Skala och hacka under tiden rödlök.
  4. Skölj och strimla purjolöken.
  5. Stek löken på medelvärme i en stekpanna i olivoljan.
  6. Skala och pressa i vitlöken.
  7. Låt löken steka på låg värme medan linserna kokar klart.
  8. Häll av linserna och bland med löken i pannan eller en skål.
  9. Tillsätt balsamico vinäger, honung, salt och peppar. Smaka av och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer