Marinerade gröna linser med balsamico

Marinerade gröna linser med balsamvinäger, rödlök, purjolök, vitlök samt olivolja.

6 portioner marinerade gröna linser

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl okokta gröna linser
  • 0,5 dl balsamico vinäger, balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Lägg de gröna linserna i en kastrull och täck med vatten.
  2. Koka dem mjuka i 20 minuter på medelvärme med lock.
  3. Skala och hacka under tiden rödlök.
  4. Skölj och strimla purjolöken.
  5. Stek löken på medelvärme i en stekpanna i olivoljan.
  6. Skala och pressa i vitlöken.
  7. Låt löken steka på låg värme medan linserna kokar klart.
  8. Häll av linserna och bland med löken i pannan eller en skål.
  9. Tillsätt balsamico vinäger, honung, salt och peppar. Smaka av och servera.

Tips

  • Vill du lyxa till linserna så välj fina Puylinser eller svarta Belugalinser.
  • Vidare kan du ta riktigt fin Balsamvinäger och olivolja samt toppa med flingsalt till fest och lyxigare linser.
E-mail
Medel: 4.6 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 170 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-07-26