Marinad till grillat

En mustig och god marinad till kött, kyckling och grönsaker. Grundrecept på grillmarinad som räcker till runt 600-800 gram kött ca 4 portioner.

En blandning med ljus japansk soja, rosmarin, vitlök, balsamvinäger, honung, cayenne chili och olja som passar till det mesta på grillen.

1 dl marinad till 600-800 gram kött ca 4 portioner

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl ljus japansk soja typ Kikkoman
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 msk honung
  • 3 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk torkad rosmarin eller färsk rosmarin (valfritt)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  2. Tillsätt det du ska marinera och arbeta gärna in marinaden så att den täcker köttet runt om.
  3. Marinera köttet så länge som möjligt från några minuter till några dagar.
  4. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra.
  5. Godast är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar på köttet innan servering.
E-mail
Medel: 3.9 (16 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept