Chermoula sås till fisk mm

Chermoula är en sås till fisk, grönsaker, grillat, kyckling mm. Marockos motsvarighet till pesto. Marinera gärna fisk i örtsåsen och grilla eller ugnsstek i en form på 200 grader några minuter. Servera med couscous, harissa samt yoghurtsås.

Såsen passar också att droppa över grönsaker samt till grillat. Chermoula såsen håller sig i kylen.

8 portioner chermoula sås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 dl färsk koriander (cirka en kruka)
  • 2 dl färsk persilja (ett knippe)
  • 2 dl olivolja (gärna bättre kvalitet)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1,5 dl citronsaft
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk cayennepeppar

Tillagning

  1. Plocka och skölj färsk koriander samt persilja och lägg i en skål.
  2. Mät upp kryddor, olivolja, citronsaft och tillsätt skalad vitlök.
  3. Mixa allt till en slät sås med stavmixer eller i en matberedare.
  4. Har du ingen mixer kan du hacka koriander och persilja fint och blanda med kryddor, olivolja, citronsaft och pressad vitlök till en sås.
  5. Chermoulan är klar att servera eller använda som marinad. Den håller sig också i kylen.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-03-14

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.