Chermoula sås till fisk mm

Introduktion och förberedelse

Chermoula är en sås till fisk, grönsaker, grillat, kyckling mm. Marockos motsvarighet till pesto.

Marinera gärna fisk i örtsåsen och grilla eller ugnsstek i en form på 200 grader några minuter. Servera med couscous, harissa samt yoghurtsås.

Såsen passar också att droppa över grönsaker samt till grillat.

Chermoulasåsen håller sig i kylen.

8 portioner chermoula sås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 dl färsk koriander (cirka en kruka)
  • 2 dl färsk persilja (ett knippe)
  • 2 dl olivolja (gärna bättre kvalitet)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1,5 dl citronsaft
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk cayennepeppar

Tillagning

  1. Plocka och skölj färsk koriander samt persilja och lägg i en skål.
  2. Mät upp kryddor, olivolja, citronsaft och tillsätt skalad vitlök.
  3. Mixa allt till en slät sås med stavmixer eller i en matberedare.
  4. Har du ingen mixer kan du hacka koriander och persilja fint och blanda med kryddor, olivolja, citronsaft och pressad vitlök till en sås.
  5. Chermoulan är klar att servera eller använda som marinad. Den håller sig också i kylen.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.