Chermoula sås till fisk mm
Chermoula är en sås till fisk, grönsaker, grillat, kyckling mm. Marockos motsvarighet till pesto.
Tillagning
- Plocka och skölj färsk koriander samt persilja och lägg i en skål.
- Mät upp kryddor, olivolja, citronsaft och tillsätt skalad vitlök.
- Mixa allt till en slät sås med stavmixer eller i en matberedare.
- Har du ingen mixer kan du hacka koriander och persilja fint och blanda med kryddor, olivolja, citronsaft och pressad vitlök till en sås.
- Chermoulan är klar att servera eller använda som marinad. Den håller sig också i kylen.
Tips
- Marinera gärna fisk i örtsåsen och grilla eller ugnsstek i en form på 200 grader några minuter. Servera med couscous, harissa samt yoghurtsås.
- Såsen passar också att droppa över grönsaker samt till grillat.
- Chermoulasåsen håller sig i kylen några dagar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 167 kcal