Persilja

Recept med persilja som huvudingrediens. Hackad bladpersilja eller kruspersilja är annars vanligt att garnera med.

Ska du skölja mycket persilja så plocka den från stjälken, lägg i en stor bytta eller kastrull med vatten, skölj och låt grus och smuts falla till botten. Plocka upp och skölj i durkslag. Passa på att köpa stora knippen och hacka samt frys in. De små paketen med tre kvistar persilja i är omotiverat dyra men funkar såklart om du bara ska ha lite persilja. Det finns också fryst hackad persilja som passar där det inte syns att den varit fryst - inte att garnera med alltså.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.

Pages