Persilja

Recept med persilja som huvudingrediens. Hackad bladpersilja eller kruspersilja är annars vanligt att garnera med.

Ska du skölja mycket persilja så plocka den från stjälken, lägg i en stor bytta eller kastrull med vatten, skölj och låt grus och smuts falla till botten. Plocka upp och skölj i durkslag. Passa på att köpa stora knippen och hacka samt frys in. De små paketen med tre kvistar persilja i är omotiverat dyra men funkar såklart om du bara ska ha lite persilja. Det finns också fryst hackad persilja som passar där det inte syns att den varit fryst - inte att garnera med alltså.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Pages