Koriandersås

Introduktion och förberedelse

Koriandersås är en slags kräm, dipp eller dressing med färsk eller fryst koriander som mixas med crème fraiche, lime, persilja, chili, honung och så tillsätts lite majonnäs för krämig konsistens.

Serveringsförslag

Tips

Överbliven sås kan frysas in.

6 till 8 portioner koriandersås, ca 4 dl

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 40 gram fryst hackad koriander eller 2 dl hackad färsk koriander
  • 1 dl blad färsk bladpersilja eller 20 gram fryst hackad persilja
  • 2 dl crème fraiche naturell 35%
  • 1 msk hackad röd chili, fryst går bra
  • 1 lime
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl majonnäs naturell eller chilimajonnäs

Tillagning

  1. Skölj och plocka bort stjälkar samt hacka färsk koriander samt bladpersilja grovt. Eller använd fryst hackad koriander och persilja.
  2. Lägg i en hög smal bunke eller mixerkärl.
  3. Tillsätt crème fraiche, pressad lime, honung, röd chili, salt och peppar.
  4. Mixa till en slät grön sås.
  5. Rör i majonnäs och smaka av med salt och peppar.
  6. Koriandersåsen är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 246 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-12-15

Tillbehör och liknande recept:

Mexikansk Streetfood från grunden

Gillar du Texmex så kommer du att älska Mexikansk streetfood. Mexikansk streetfood med majstortillas...