Koriandersås
Introduktion och förberedelse
Koriandersås är en slags kräm, dipp eller dressing med färsk eller fryst koriander som mixas med crème fraiche, lime, persilja, chili, honung och så tillsätts lite majonnäs för krämig konsistens.
Serveringsförslag
- God till tacos som räktacos, fishtacos, älgtacos eller andra tacos och texmex med köttfärs eller vegofärs.
- Eller mexikansk streetfood och liknande.
- Jag hade den till tacos med pankopanerad lax.
- Passar även som dipp till totopos, nachos eller tortillachips.
Tips
Överbliven sås kan frysas in.
Tillagning
- Skölj och plocka bort stjälkar samt hacka färsk koriander samt bladpersilja grovt. Det går även utmärkt med fryst hackad koriander och/eller persilja.
- Lägg i en hög smal bunke eller mixerkärl.
- Tillsätt crème fraiche, pressad lime, honung, röd chili, salt och peppar.
- Mixa till en slät grön sås.
- Rör i majonnäs och smaka av med salt och peppar.
- Koriandersåsen är klar att servera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 246 kcal