Vitlöksbröd med flingsalt
Gott som tillbehör eller aptitretare till det mesta. Du kan laga vitlöksbröd med olivolja eller smör.
Här har jag valt bake-off baguette men du kan såklart ta valfritt ljust bröd som surdegsbaguette, rostbröd, lantbröd, chiabatta med mera.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Sätt in bake-off baguetterna och baka dem i 10 minuter medan du förbereder vitlöken. Lägg dem på bakplåtspapper.
- Skala och pressa vitlök i en skål.
- Blanda vitlöken med olja. Vill du använda smör så använd mjukt smör (använd mikron).
- Tillsätt hackad persilja och rör om.
- Skär baguetterna i halvor på längden.
- Pensla eller bred på vitlöksblandningen.
- Lägg tillbaka baguettehalvorna på bakplåtspappret på plåten och baka dem gyllenbruna i ca 10 minuter.
- Ta ut och servera vitlöksbröden direkt. Strö några nypor flingsalt vid servering.
Tips
- Fryst hackad persilja är smidigt att använda.
- Gillar du ost kan du toppa med mozzarella.
Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal