Vitlöksbröd med flingsalt

Introduktion och förberedelse

Gott som tillbehör eller aptitretare till det mesta. Du kan laga vitlöksbröd med olivolja eller smör.

Här har jag valt bake-off baguette men du kan såklart ta valfritt ljust bröd som surdegsbaguette, rostbröd, lantbröd, chiabatta med mera.

Fryst hackad persilja är smidigt att använda.

Gillar du ost kan du toppa med mozzarella.

10 portioner vitlöksbröd med flingsalt

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 5 bake-off baguetter
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 dl olivolja eller mjukt smör
  • 2 msk hackad persilja
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Sätt in bake-off baguetterna och baka dem i 10 minuter medan du förbereder vitlöken. Lägg dem på bakplåtspapper.
  3. Skala och pressa vitlök i en skål.
  4. Blanda vitlöken med olja. Vill du använda smör så använd mjukt smör (använd mikron).
  5. Tillsätt hackad persilja och rör om.
  6. Skär baguetterna i halvor på längden.
  7. Pensla eller bred på vitlöksblandningen.
  8. Lägg tillbaka baguettehalvorna på bakplåtspappret på plåten och baka dem gyllenbruna i ca 10 minuter.
  9. Ta ut och servera vitlöksbröden direkt. Strö några nypor flingsalt vid servering.
E-mail
Medel: 4.3 (15 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-03