Vitlöksbröd med flingsalt

Introduktion och förberedelse

Gott som tillbehör eller aptitretare till det mesta. Du kan laga vitlöksbröd med olivolja eller smör.

Här har jag valt bake-off baguette men du kan såklart ta valfritt ljust bröd som surdegsbaguette, rostbröd, lantbröd, chiabatta med mera.

Fryst hackad persilja är smidigt att använda.

10 portioner vitlöksbröd med flingsalt

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 5 bake-off baguetter
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 dl olivolja eller mjukt smör
  • 2 msk hackad persilja
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Sätt in bake-off baguetterna och baka dem i 10 minuter medan du förbereder vitlöken. Lägg dem på bakplåtspapper.
  3. Skala och pressa vitlök i en skål.
  4. Blanda vitlöken med olja. Vill du använda smör så använd mjukt smör (använd mikron).
  5. Tillsätt hackad persilja och rör om.
  6. Skär baguetterna i halvor på längden.
  7. Pensla eller bred på vitlöksblandningen.
  8. Lägg tillbaka baguettehalvorna på bakplåtspappret på plåten och baka dem gyllenbruna i ca 10 minuter.
  9. Ta ut och servera vitlöksbröden direkt. Strö några nypor flingsalt vid servering.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-31

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer