Vitlöksbröd med flingsalt

Introduktion och förberedelse

Gott som tillbehör eller aptitretare till det mesta. Du kan laga vitlöksbröd med olivolja eller smör.

Här har jag valt bake-off baguette men du kan såklart ta valfritt ljust bröd som surdegsbaguette, rostbröd, lantbröd, chiabatta med mera.

Fryst hackad persilja är smidigt att använda.

10 portioner vitlöksbröd med flingsalt

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 5 bake-off baguetter
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 dl olivolja eller mjukt smör
  • 2 msk hackad persilja
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Sätt in bake-off baguetterna och baka dem i 10 minuter medan du förbereder vitlöken. Lägg dem på bakplåtspapper.
  3. Skala och pressa vitlök i en skål.
  4. Blanda vitlöken med olja. Vill du använda smör så använd mjukt smör (använd mikron).
  5. Tillsätt hackad persilja och rör om.
  6. Skär baguetterna i halvor på längden.
  7. Pensla eller bred på vitlöksblandningen.
  8. Lägg tillbaka baguettehalvorna på bakplåtspappret på plåten och baka dem gyllenbruna i ca 10 minuter.
  9. Ta ut och servera vitlöksbröden direkt. Strö några nypor flingsalt vid servering.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 254 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-31

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.