Marockansk fisk i ugn
Marockansk fisk i ugn bakad i örtig vitlöksmarinad även kallad Chermoula.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
- Chermoula-marinad: plocka och skölj färsk koriander samt persilja och lägg i en skål.
- Mät upp kryddor, olivolja, citronsaft, vatten och tillsätt skalad vitlök.
- Mixa allt till en slät sås med stavmixer eller i en matberedare.
- Har du ingen mixer kan du hacka koriander och persilja fint och blanda med kryddor, olivolja, citronsaft och pressad vitlök.
- Häll hälften av chermoula-marinaden i en ugnsform. Spara resten av marinaden till servering som sås.
- Lägg i fiskbitarna och vänd runt dem.
- Baka fisken i ca 15 minuter i mitten av ugnen tills fisken är genomstekt.
- Koka under tiden upp vatten till couscous om du vill ha det till. Följ paketet. I princip så häller du det kokande vattnet över couscousen, gurkmeja, rör om och låter sedan svälla under lock i några minuter. Fluffa sedan upp den med en gaffel. Strimla torkade aprikoser, grovhacka mandel samt pistage och tillsätt till couscousen.
- Blanda matyoghurt med någon tsk mynta, några msk olivolja samt salt till en sås.
- Servera fisken med extra chermoula-marinad i en skål, couscous, yoghurtsås samt ev. någon grönsallad eller tomatsallad till.
Serveringsförslag
Förslag som tillbehör är couscous toppad med strimlade torkade aprikoser, hackad mandel samt pistagenötter, yoghurtsås och någon sallad som grönsallad samt tomatsallad.
Tips
Välj gärna MSC- eller Kravmärkt fisk som torsk, gråsej och sej. Lax funkar också.
Uppskattat näringsvärde per portion: 432 kcal