Körsbär

Recept med körsbär, klarbär och moreller som passande ingrediens eller smaksättning.

I stort finns det två typer av körsbär: surkörsbär och sötkörsbär. Surkörsbär är de små röda till svarta körsbären som är vanligast och som man syftar på i recept. Trots namnet är rätt söta när de är mogna. Till dem hör även klarbär och moreller.

Sedan finns det sötkörsbär som är de stora söta körsbären typ bigarråer - ofta gulröda - de är ej så goda att koka exempelvis sylt på.

Här kan du söka på en karta över lokala producenter av mathantverk som odlar bär som körsbär och liknande.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.